Relatii
O relație de lungă durată depinde în primul rând de felul în care cei doi parteneri reușesc să se adapteze unul altuia și astfel, să asigure un echilibru în viața de cuplu. Sărbătorile tradiționale, fie că este vorba despre cele din decembrie ori de sărbătorile pascale, sunt cât se poate de concludente din acest punct de vedere, în aceste momente fiind definitoriu felul în care reușim să ne adaptăm atât partenerului și familiei sale cât și așteptărilor, ale sale, ale noastre și ale societății. Cum poți să te asiguri că totul va merge ca la carte?
Stabilește timpul personal
Iar când discutăm despre personal, în acest context, ne referim la timpul alocat cuplului. Sărbătorile majore cu impact social și familial au în centrul lor prietenii și familia. Trebuie să înțelegi însă că înainte de toate, dacă îți dorești o relație serioasă și de lungă durată, eventual o căsnicie, partenerul este familia pe care îți dorești să o creezi. El trebuie să îți fie și cel mai bun prieten de asemenea. Prin urmare, voi, ca și cuplu, trebuie să fiți pe primul loc. Odată ce v-ați pus de acord cu ce anume vă doriți să faceți împreună și cum anume să petreceți sărbătorile, puteți decide și felul în care vă veți împărți timpul pentru a-i împăca și pe ceilalți.
Fiți echilibrați, echitabili
Cu siguranță, fiecare dintre voi are propriile sale îndatoriri legate de familie și de prieteni. Sărbătorile majore pun presiune pe noi de obicei, pentru că toată lumea se așteaptă ca acestea să fie petrecute în compania celor dragi. Puteți împăca și capra și varza? Da, este posibil, însă e nevoie de compromisuri, compromisuri care să presupună că de la an la an schimbați prioritățile și că unul dintre voi va accepta să renunțe pentru prima dată. Cu alte cuvinte, familiile pot fi vizitate pe rând, iar de la an la an să schimbați ordinea vizitelor. Prietenii, la fel.
Adaptează-ți așteptările
Creștem in familii diferite care ne învață lucruri diferite și ne impregnează așteptări diferite cu privire la evenimentele majore, la felul în care sărbătorim, la cadouri, etc. Odată ce te implici într-o relație de lungă durată, trebuie să accepți faptul că și partenerul tău a crescut într-o familie, într-un cerc de prieteni, o societate ale căror obiceiuri sunt poate diferite de ale tale. Uită de trecut. Acceptă faptul că un cuplu își creează propriile sale tradiții, tradiții care preiau din obiceiurile fiecăruia dintre parteneri și în același timp, creează unele noi bazate pe experiența cuplului și pe nevoile individuale ale celor doi parteneri. Acestea vor crea noi așteptări care nu vor avea nimic în legătură cu cele sculptate în personalitatea și memoria ta de experiențele din copilărie.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›