Relatii
O relație este fericită atâta vreme cât este echilibrată, ambii parteneri știu ce își doresc și știu cum să se adapteze unul la celălalt, adaptând și dorințele și speranțele de viitor. Ce anume trebuie să nu accepți de la un iubit și ce anume sa refuzi în cazul în care îți cere să o faci? Iată câteva exemple:
Să îi speli hainele
În timp, dacă relația ajunge la nivelul necesar, cei doi parteneri ajung să își împartă sarcinile casnice astfel încât să existe un echilibru. Dacă iubitul îi cere însă încă de la început să îi speli hainele ori să faci curat în apartamentul său, nu e deloc OK. Porniți la drum ca egali, sau cel puțin așa ar trebui.
Să planifice un concediu fără să se consulte cu tine
La fel, dacă sunteți de mult timp împreună și aveți încredere deplină unul în celălalt, aveți cu siguranță și o împărțire echitabilă în ceea ce privește anumite sarcini sau decizii, chiar dacă sunt decizii care vă implică pe amândoi. La început de relație însă, problema se pune altfel. Faptul că planifică singur o întâlnire nu e mare lucru însă un concediu în doi presupune mult mai mult decât alegerea unui restaurant, a unui Cinema sau a unei cafenele.
Să îl salvezi
Cu toții avem probleme, nimeni nu e perfect. Unii cară bagaje mai mici, alții mai mari, nu e însă niciodată sarcina ta să administrezi aceste bagaje și să îl salvezi pe iubitul tău de la propriile sale probleme sau trăiri. Mai mult, din punct de vedere emoțional, trebuie să fiți independenți pentru că fericirea nu depinde de altul ci de tine însuți.
Să îți schimbi statusul de relație pe Facebook
Fiecare relație evoluează în ritmul său, un ritm care trebuie să fie natural. Nu intră în sarcina partenerului să îți spună când e momentul să declami public relația cu el. Totul ține de tine și de cât de pregătită ești sau nu pentru a face acest lucru.
Să te împrietenești cu fosta sa
Mulți oameni păstrează relații de amiciție sau chiar prietenie cu foști parteneri sau foste partenere. E normal, suntem ființe sociale, relațiile eșuate neînsemnând în același timp și imposibilitatea de a păstra o legătură emoțională platonică. Asta nu înseamnă însă că aceste foste partenere trebuie neapărat să facă parte și din viața celor care le urmează. Ba chiar dimpotrivă.
Să slăbești/Să te îngrași
Probabil ți-au mai spus-o și alții, ți-o vom spune și noi: Cine te place și te iubește, o face pentru ceea ce ești. Un partener potrivit pentru tine te iubește indiferent de circumstanțe, indiferent de faptul că ești supraponderală sau prea slabă. Cei care te îndeamnă să faci schimbări din acest punct de vedere sunt cei care nu se pot acomoda cu propria ta persoană, și care, nu te pot accepta așa cum ești.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›