Relatii
Dacă faci parte din grupul celor care au parte doar de eșecuri, ei bine, ai nimerit tocmai la țanc și asta pentru că astăzi vom discuta despre câteva dintre motivele care pot duce la un asemenea deznodământ. Prin urmare, dacă ți-ai găsit perechea perfectă, acest articol nu este pentru tine. Pe de altă parte, dacă te confrunți cu probleme iar și iar și simți că nu îți vei putea niciodată găsi partenerul potrivit, citește în continuare.
Standarde prea ridicate
Surprinzător, sau nu, mulți oameni eșuează în relație pentru că nu își adaptează așteptările la realitatea din teren. Nu spune nimeni că trebuie să te complaci în relații cu oameni care nu sunt potriviți pentru tine însă nici să alegi bazându-te pe idealuri romantice precum cele din filme sau cărți. Idealurile sunt numite așa tocmai pentru că asta și sunt. În realitate nimeni nu e perfect. Caută imperfecțiuni cu care poți trăi.
Experiențele nefaste din trecut
Prea multe experiențe nefericite pot contribui și ele într-o măsură destul de mare la eșecurile ulterioare. Bagajul de emoții și gânduri negative crește din ce în ce mai mare în vreme ce încrederea de sine devine tot mai slabă. Ce e de făcut în asemenea cazuri? Ei bine, fiecare relație trebuie analizată obiectiv după ce aceasta s-a încheiat, analizate greșelile făcute atât de partener cât și de tine, asumarea lor și ulterior decizia de a învăța din ele ce e de învățat înainte de a merge mai departe.
Te atrag oameni care nu sunt disponibili
Mulți fac greșeala de a se implica în relații cu oameni indisponibili. Cu oameni care fie sunt deja căsătoriți, în relații deschise sau proaspăt despărțiți, incapabili încă de a se implica cu adevărat. Sunt indisponibili în primul rând din punct de vedere emoțional însă doar acest lucru este suficient pentru a conduce la eșec. Sfatul nostru? Evită asemenea persoane deîndată ce îți dai seama care este situația.
Renunți la tine însuți atunci când ești într-o relație
E bine să fi dispusă la compromisuri și sacrificii ba chiar e indicat să o faci atunci când vrei ca o relație să funcționeze. Nu la fel de bine e însă să renunți la tine însuți, la viața pe care o aveai înainte, la prieteni, hobby-uri, preocupări și planuri de viitor. O relație funcționează doar atâta vreme cât cei doi parteneri se acceptă unul pe celălalt așa cum sunt ei și nicidecum atunci când renunță la individualitate.
Nu ai încredere în alți oameni
Încrederea este unul dintre pilonii de bază ai oricărei relații. Lipsa ei, erodează viața de cuplu și conduce la dezastru. Nu sunt prea multe de spus din acest punct de vedere decât faptul că este important să înveți din nou să ai încredere în persoanele importante din viața ta, în caz că ți-ai pierdut această capacitate.
Scris de CaesarIstoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›