Relatii
Sunt o mulțime de lucruri necesare pentru a putea construi și întreține o relație de lungă durată echilibrată și fericită. E nevoie mai presus de toate de atracție, de iubire, de înțelegere și compatibilitate. Pe de altă parte, doi parteneri trebuie să fie și implicați și activi din toate punctele de vedere. Astăzi, vom discuta tocmai despre acțiune, punctând câteva dintre cele mai importante lucruri pe care cei doi parteneri trebuie să le facă, zi de zi, pentru binele lor și al relației dintre ei. Iată exemplele noastre:
Cultivați și solidificați încrederea
Încrederea este unul dintre pilonii de bază ai oricărei relații, fundația pe care aceasta se bazează de la început și până la sfârșit. O relație nu poate funcționa atunci când cei doi parteneri nu au încredere unul în celălalt și nici atunci când această încredere se erodează sau dispare cu desăvârșire. Prin urmare, pentru ca lucrurile să funcționeze, încrederea trebuie cultivată și solidificată în mod continuu.
Fiți prezenți sută la sută
Petreceți cât mai mult timp împreună. Discutați despre problemele care apar zi di de zi, căutați împreună soluții la acestea. Angajați-vă în activități comune. Cu alte cuvinte, o relație are nevoie nu doar de iubire și compatibilitate emoțională și intelectuală ci și de prezență și disponibilitate pentru dialog și efort susținut pentru binele acesteia.
Ascultați-vă unul pe celălalt
Ascultarea pare un lucru banal de care cu toții ne închipuim că suntem capabili însă cu toate acestea, puțini își dau seama de importanța acestuia și de felul în care pot greși. Și asta pentru că mulți dintre noi ascultăm superficial, fără atenție și fără răbdare. Ori, pentru ca relația să funcționeze, e nevoie nu doar de o ureche ci și de răbdare și atenție în fiecare zi, de fiecare dată când celălalt are ceva de comunicat.
Acceptați-vă așa cum sunteți
„Nu mai ești persoana care erai”. „Nu te mai recunosc”. Sună familiar? Ei bine, multe relații se destramă din astfel de motive care sunt mai degrabă motive ireale dat fiind faptul că nimeni nu se schimbă cu adevărat. Ceea ce percepem ca schimbare este de fapt rutina și obișnuința, familiaritatea care apare odată ce vălul iubirii oarbe cade de pe ochi și ne face să vedem realitatea. O realitate pe care o acceptăm doar în subconștient dar niciodată pe deplin, așteptările noastre fiind mult prea mari vizavi de ceea ce ne pot oferi partenerii de viață. Pentru a elimina această problemă, e nevoie de un efort conștient încă de la început, e nevoie de analiză critică și obiectivă a partenerului, a tuturor trăsăturilor sale pozitive și a ceea ce este el dincolo de așteptări. E nevoie de acceptare, o acceptare a celuilalt pentru ceea ce este, așa cum este el, fără prejudecăți sau așteptări nerealiste.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›