Relatii
Ne-am obișnuit în ultimele săptămâni cu fel și fel de știri apocaliptice de-a dreptul, cu privire la recenta pandemie de Covid-19. Lucrurile nu stau pe atât de rău pe cât le prezintă televiziunile însă sunt suficient de grave pentru a fi luate în serios. Mulți aleg să se autoizoleze și în același timp, multe cupluri se găsesc în situația de a conviețui în carantină în contextul în care unul dintre parteneri se dovedește a fi testat pozitiv cu virusul care a început să facă ravagii în întreaga lume. Cum ne comportăm în asemenea cazuri și mai ales, cum ne comportăm cu partenerii de viață fără a afecta relațiile? Iată câteva sfaturi utile care sperăm să te ajute:
Stați în casă
E important ca în momente de criză majoră precum cea creată de pandemia din această primăvară, să petreceți cât mai mult timp împreună și cât mai puțin timp în societate. Evitați reuniunile cu prietenii sau reuniunile de familie, ieșiți din casă doar pentru a merge la locul de muncă și pentru aprovizionare. Luați-o ca pe oportunitate și nu ca pe o problemă. E oportunitatea de a face lucruri împreună, de a discuta mai mult, de a vă conecta altfel decât o faceți de obicei și la un alt nivel.
Nu vă învinuiți
În cazul în care unul dintre voi a contractat virusul și vă găsiți amândoi în situația de a sta împreună în carantină, e important să vă susțineți și ajutați unul pe celălalt și mai ales să nu vă învinovățiți. Nimeni nu e vinovat, virusul nu face distincție între persoane, cu toții ne confruntăm cu aceeași problemă fie că am călătorit în zone roșii sau nu. Fiți alături unul de celălalt așa cum e normal într-o relație.
Nu intrați în panică
Panica nu e bună indiferent de situație. Panica vă poate determina să spuneți sau să acționați în detrimentul vostru, al cuplului sau al partenerilor de viață. Analizați situația la rece, urmăriți surse de știri și informații pertinente și încercați pe cât posibil să curați informațiile care vă parvin din variate surse.
Nu vă izolați unul de celălalt
În cazul în care sunteți în izolare sau carantină sub același acoperiș, nu are nici un sens să vă izolați unul față de celălalt. Ați fost deja în contact, ați interacționat zilnic înainte de a cunoaște felul în care lucrurile au evoluat. Prin urmare, nu aveți nici un motiv de a nu continua relația în același ritm în care era ea înainte de a apărea problema curentă. Fiți unul alături de celălalt și asigurați-vă în permanență că va continua să fie așa.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›