Relatii
Nu e ușor să menții o relație pe linia de plutire pe termen lung astfel încât atât tu cât și partenerul să fiți nu doar mulțumiți unul cu celălalt ci chiar fericiți. Lucrurile devin mult mai simple atunci când există echilibru, comunicare și compatibilitate însă se complică peste măsură în care în lipsa acestora, relația se transformă într-una abuzivă sau toxică. Am discutat în nenumărate rânduri despre acest tip de relație iar cu această ocazie, vom continua pe aceeași temă, încercând să punctăm câteva semnale de alarmă care par mai puțin vizibile la prima vedere. Iată exemplele noastre:
Pur și simplu nu mai înțelegi nimic
Mai mult, e a și cum ați trăi în universuri paralele, în care fiecare merge mai departe pe propriul său drum, fără a avea nimic în comun. Încerci în permanență să înțelegi lucruri de neînțeles pentru tine, să găsești un sens unei relații care nu are evident nici un sens.
Nu își cunoști partenerul
Perioada de entuziasm de la început de relație a trecut în locul ei, nemairămânând nimic. Nu aveți nimic în comun ba mai mult, ți-ai dat seama că nici nu îl cunoști pe cel de lângă tine, nu știi cine este, ce își dorește cu adevărat, dacă sau nu e potrivit pentru tine. Comunicarea lipsește cu desăvârșire iar timpul petrecut în doi se rezumă la contact fizic și atât.
Trăiești mereu cu teamă
Nu trebuie neapărat să îți fie frică de partener pentru a trăi într-o relație abuzivă. Abuzul poate fi de mia multe feluri nu doar fizic, el se poate manifesta și la nivel psihologic și emoțional. Nu e deloc ok să trăiești mereu cu teamă, cu un partener de la care să nu știi niciodată la ce să te aștepți, care să te mențină mereu într-o stare de tensiune și stres continuu. Atunci când trebuie să îți alegi vorbele și să te gândești de două ori înainte de a face ceva, ai toate motivele să îți analizezi relația drept una abuzivă/toxică.
Renunți la tine pentru a face relația să funcționeze
O faci în realitate pentru a-ți păstra partenerul mulțumit. Relația nu funcționează în acest fel, nu pentru tine cel puțin. Atunci când trebuie să renunți la lucrurile care te fac să fii tu însuți doar pentru a-ți păstra partenerul calm, nu ai nici un motiv să continui alături de el. Da, se poate discuta de toxicitate și abuz și de această dată, chiar dacă abuzul nu e neapărat premeditat de această dată.
Te simți copleșită
Acasă, alături de partener, trebuie să fie locul în care atunci când te întorci de la locul de muncă după o zi stresantă, te poți elibera de acel stres și relaxa. O relație sau un partener care te copleșește, te stoarce de puteri, e o relație toxică.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›