Relatii
Nici un cuplu nu poate scăpa de certuri, cel puțin nu unul care se bucură de o relație de lungă durată. Certurile nu sunt însă neapărat negative, și nicidecum un semn al destrămării relației. Ele apar în mod normal în urma unor conflicte imposibil de evitat, conflicte născute ca urmare a diferențelor de opinie, de obiceiuri, de valori și așa mai departe. Cum doi oameni nu pot fi identici, și certurile sunt inerente. Ce e important este de aceea nu evitarea lor ci transformarea acestora în discuții constructive care să rezolve sau măcar să sădească sămânța rezolvării problemelor de la care au pornit. De ce e nevoie? Iată câteva sfaturi concrete:
Micșorați distanța
Orice ceartă poate degenera însă acest lucru nu e o regulă. Poți preîntâmpina problemele create de acest tip de conflicte prin apropiere, mai precis, prin discutarea problemelor în intimitate, cât mai aproape unul de celălalt, astfel încât distanțarea sau refuzul comunicării să devină dacă nu imposibil, foarte greu de atins.
Discutați cel puțin jumătate de oră zilnic
Și nu ne referim la discuțiile banale ci la cele personale, cele care pun cărțile pe masă, discuții în care discutați despre nevoile personale, despre problemele personale, despre lucrurile care vă lipsesc și așa mai departe. Sunt discuții care vă vor ține la curent unul cu celălalt astfel încât atunci când o problemă mai mare se va ivi, ea nu va fi privită ca o surpriză și va putea fi discutată, respectiv rezolvată cu calm.
Cere lucrurile de care ai nevoie
Multe certuri se iscă și degenerează în atmosfere încinse, în cadrul unor cupluri care nu comunică, care nu discută direct și deschis despre lucrurile care contează cu adevărat. Poți elimina această problemă, asigurându-te în același timp că vei avea parte de contraargumente constructive, discutând cu partenerul liber și deschis, destăinuindu-i tot ceea ce simți și gândești chiar dacă la prima vedere ți s-ar părea că informațiile respective sunt delicate.
Nu vă grăbiți
Sunt mulți cei care spun că nu trebuie să pui capăt zilei, să te duci la culcare, fără a rezolva conflictele de peste zi. În realitate însă, lucrurile sunt chiar diferite. Mulți psihologi ne recomandă contrariul, și anume să facem o pauză, să ne dăm la o parte și să analizăm situația la rece, singuri, relaxați. O ceartă poate fi rezolvată mult mai simplu și mai eficient a doua zi, când cei doi parteneri au posibilitatea de a analiza situația obiectiv, la adăpost de trăirile puternice și pasiunea iscate în prima fază a conflictului.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›