Relatii
Știm că o relație presupune nu doar compatibilitate și atracție ci și un efort constant pe care trebuie să îl depună concomitent cei doi parteneri pentru a face lucrurile să funcționeze pe termen lung. Pe de altă parte, atunci când cei doi sunt potriviți unul pentru celălalt, sunt și o mulțime de lucruri care ar trebui să vină de la sine, lipsite de efort, în mod natural. Despre acestea vom discuta cu această ocazie. Iată cele mai importante exemple:
Comunicarea
Fie că se desfășoară verbal, față în față, la telefon sau prin intermediul mesajelor instant, comunicarea trebuie să devină o deprindere naturală a partenerilor care formează un cuplu. Mai mult, aceasta trebuie să se desfășoare instinctiv și fără bariere sociale (precum comunicarea de la locul de muncă sau din societate). Cu alte cuvinte, să fie naturală, instinctuală.
Sinceritatea
Comunicarea nu poate avea niciodată efectul scontat atunci când ne ascundem după deget, când refuzăm să punem cărțile pe masă ori când ne abținem de la a discuta și lucrurile care sunt importante pentru noi. Iar, pentru a putea discuta despre acestea, e nevoie de deschidere totală, de sinceritate. Doar atunci când ești sinceră, partenerul va avea posibilitatea de a te cunoaște cu adevărat, de a se implica activ în problemele cuplului și de a fi parte integrantă a unei relații echilibrate. Nu doar că trebuie să fii sinceră, însă, cu cel alături de care dorești să construiești ceva serios, trebuie ca această sinceritate să vină natural, neforțat, ca un element comun al vieții de zi cu zi.
Treburile casnice
Echilibrul nu poate fi stabilit atunci când efortul vine doar de la una din părți. Și, treburile casnice, presupun de asemenea un plus de efort. Sunt lucruri care ne plac și lucruri care ne displac, activități care ne creează disconfort mai mare și activități pe care le tolerăm. Natural, într-o relație funcțională, cei doi parteneri învață să își aloce aceste taskuri casnice astfel încât să fie păstrat echilibru și din punctul de vedere al ducerii acestora la bun sfârșit dar și din punct de vedere psihologic, mintal.
Complimentele/declarațiile de iubire
Evident că avem o problemă serioasă atunci când banala propoziție „te iubesc” nu vine natural ci mai degrabă presupune un efort conștient. La fel se întâmplă însă și în cazul complimentelor pe care doi iubiți și le fac în mod normal de câte ori au ocazia. Toate acestea trebuie să fie spontane, naturale, lipsite de efort astfel încât să fie percepute nu ca pe o recompensă ci mai degrabă ca o asigurare/reasigurare a realității de factor a relației.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›