Relatii
E aproape imposibil să eviți certurile într-o relație de lungă durată. Mai mult, dacă reușești acest lucru, poate fi un semnal de alarmă cu privire la un dezechilibru major. Și asta pentru că de vreme ce doi oameni nu sunt absolut identici (chiar dacă se potrivesc și sunt compatibili), neînțelegerile vor apărea iar și iar. Și, cum nu suntem nici perfecți, vom face și greșeli care pot inflama atmosfera. Certurile, pe cât de neplăcute, au menirea de a rezolva problemele de la care au pornit și, dacă sunt purtate cu respect și considerație pentru argumentare și ascultare, pot fi chiar benefice. Important este însă să îți păstrezi calmul. Ce poți face în acest sens? Iată câteva exemple concrete:
Inspiră, expiră, adânc
Poate părea un clișeu dar acest proces este extrem de important în situațiile tensionate. Ai nevoie de oxigen în momentele dezechilibrate și de capacitatea de a gândi clar, la rece. Un exercițiu de respirație te poate ajuta în acest sens.
Ia o pauză
Uneori, exercițiile de respirație se pot dovedi superflue. Inutile. Asta nu înseamnă însă că trebuie să cedezi impulsurilor de moment. Mai ai o opțiune. Și anume, cea de a te retrage politicos din discuție, de a-ți aloca 5, 10, 30 de minute de liniște în care să reflectezi la tot ceea ce s-a întâmplat, la cauze și efecte, la soluții, argumente și contraargumente. Sunt minute în care te poți și calma pentru a reveni într-o altă dispoziție, mult mai reconciliantă, mai echilibrată.
Nu o lua în nume personal
Mulți avem tentația de a lua lucrurile în nume personal atunci când partenerul sau o altă persoană apropiată ne reproșează ceva. De cele mai multe ori, ei nu o fac doar pentru că au ceva de împărțit cu noi ci pentru că au semnalat o problemă care pe ei îi afectează. Se poate ajunge la o ceartă, important este să asculți și punctul de vedere al partenerului și, împreună, să încercați să ajungeți la un numitor comun în ceea ce privește soluția pe care o veți găsi pentru a submina acea problemă.
Nu ridica tonul
Echilibrul este esențial în cazul unei cerți, la fel este și dialogul. Nu e un meci de „care pe care”, e pur și simplu o discuție în contradictoriu între doi oameni care au mult mai multe lucruri în comun decât conflictul de la care a pornit discuția respectivă. Ține cont de aceste lucruri. Discută cu partenerul de la egal la egal. Ascultă-l, și lasă-l să te asculte la rândul tău.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›