Relatii
O ceartă nu e un capăt de lume într-o relație matură. Contează nu să o eviți pentru că de multe ori nu vei putea face acest lucru, ci să o închei cu o rezolvare ori, cel puțin, cu soluții pentru rezolvarea problemei de la care a pornit. Probabil că știi ce trebuie să faci atunci când ai tu ceva de spus dar cum rămâne cu toate celelalte situații în care partenerul sau soțul tău e cel supărat? Iată câteva sfaturi în acest sens, sfaturi care sperăm noi, te vor ajuta să dezamorsezi „bomba” înainte ca aceasta să explodeze:
Nu pune paie pe foc
Primul efort pe care trebuie să îl faci este cel de a calma situația. Ascultă-ți partenerul, ține cont de ce are de spus și nu încerca să îl contrazici atunci când pare implicat sută la sută în conversație. E foarte important să îți păstrezi tu calmul, să te gândești la posibile soluții și să u pui paie pe foc.
Fii calmă și respectuoasă
Mânia se declanșează ușor însă un implică nimic altceva decât un management defectuos al propriilor emoții. Situația e tensionată, dacă nu vrei să o tensionezi și mai mult, încearcă pe cât posibil să îți ții în frâu pornirile de moment. Fii calmă, tratează-l cu respect, chiar dacă ai impresia că părerile sale sunt greșite. Ascultă-l cu atenție, validează-i trăirile și oferă-i șansa de a-și prezenta el primul ideile sau soluțiile. Nu trebuie să fii de acord cu el, e nevoie însă de respectul care să fluidizeze comunicarea și să împiedice frustrările care pot închide definitiv persoana de lângă tine.
Fii răbdătoare și compasională
Indiferent care e motivul care a iscat cearta, faptul că partenerul e supărat, contează. Încearcă să îi înțelegi punctul de vedere și ai răbdare cu el atunci când își expune propriile idei. Poate că nu vei fi de acord cu ele de fiecare dată însă simplul fapt că îl tratezi cu respect, răbdare și compasiune, te va ajuta să dezamorsezi situația mai repede și mai ușor.
Trasează și limitele
A fi calmă, compasională, proactivă și comunicativă într-un moment greu nu înseamnă din capul locului că trebuie să accepți orice de la partener, ori că ar trebui să îi validezi toate ideile, mai ales pe cele care par din capul locului greșite sau răutăcioase. Comunicarea e un proces care are nevoie de un dialog dar și de respect reciproc iar din acest punct de vedere, e bine să îți trasezi propriile limite și reguli, lucruri care să te asigure că menții comunicarea pe linia de plutire în echilibru.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›