Relatii
Nimeni nu își închipuie la început de relație că sentimentele acelea puternice ar putea dispărea într-o bună zi, că pasiunea s-ar putea stinge și așa mai departe. Ei bine, acest lucru se întâmplă chiar și în relațiile de succes. Nimic nu dispare însă, totul se transformă, pasiunea făcând loc iubirii adevărate, mai molcome, mai rutinate dar mult mai profunde. Se poate întâmpla însă ca această iubire să nu mai apară și, odată cu sfârșitul stării de îndrăgosteală să ne dăm seama că și relația se apropie de un inevitabil sfârșit. Care sunt semnele pe care le poți urmări din acest punct de vedere? Iată exemplele noastre:
„Noi” a devenit de la o vreme „Eu”
Într-o relație echilibrată în care cei doi parteneri se iubesc, există întotdeauna un sentiment al unității, de apartenență. Atunci când relația devine una serioasă, majoritatea dintre noi, inconștient, începem să eliminăm din ce în ce mai mult pronumele personal singular, eul, din conversațiile pe care le purtam cu cei din jur, din gândurile și planurile pe care ni le facem. Dacă de la o vreme ai început să te referi din ce în ce mai mult la tine însuți, să îți faci planuri doar pentru tine și să te gândești mai mult la tine decât la partener, e cât se poate de clar că acolo, între voi, există deja o problemă majoră.
Ai început să faci comparații
La început, totul e roz, partenerul pare perfect, lumea pe care o construiți împreună pare și ea cât se poate de perfectă. Dacă de la o vreme ai început să descoperi din ce în ce mai multe neajunsuri, ba chiar să compari partenerul cu alți bărbați pe care îi cunoști ori să compari relația voastră în termeni negativi cu alte relații care ți se par reușite, ai din nou o problemă cât se poate de serioasă.
Interesele voastre nu coincid sau sunt în antiteză
Ai încetat de la o vreme să îți mai faci planuri împreună cu partenerul de viață? Ai încetat să îl mai incluzi în gândurile tale de viitor? V-ați înstrăinat într-atât încât nu mai aveți puncte comune care să vă țină la un loc? Ei bine, atunci când interesele nu numai că nu coincid dar nici nu găsiți vreun teren comun din acest punct de vedere, lucrurile nu pot evolua decât înspre mai rău și nicidecum spre mai bine.
Deficit de emoții pozitive și de interacțiune
Nicio relație nu e perfectă, cu toții avem și momente mai puțin fericite, momente tensionate când ne certăm, dezbatem lucruri divergente și așa mai departe. Dacă acestea nu vor lipsi din viața unui cuplu de cursă lungă, nici momentele fericite nu ar trebui să lipsească ba chiar mai mult, puse în balanță, acestea din urmă ar trebui să fie norma nu excepția. Lipsa de interacțiune, de comunicare dar și lipsa de afecțiune pot conduce aici, pot crea un deficit major emoțional care dă semnalul finalității în relație.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›