Relatii
Viața de cuplu poate fi foarte repede afectată de rutină, mai ales în cazurile în care cei doi parteneri încep încetul cu încetul să renunțe la activitățile romantice și să se afunde tot mai mult în muncă și activități personale. Nu trebuie să fie așa însă. Romantismul poate fi menținut în viață, la fel și sentimentele puternice de la început de relație. Cum? Iată câteva exemple concrete:
Atingeți-vă, îmbrățișați-vă, țineți-vă de mână cât mai des. E important să păstrași o conexiune fizică care pe de altă parte să nu aibă deloc vreo legătură cu sexul ci mai degrabă, să contribuie la un plus de intimitate emoțională.
Fă-ți întotdeauna timp pentru a-i reaminti partenerului de toate calitățile sale pozitive care te-au atras încă de la început și pentru care îl iubești. Complimentele reprezintă una dintre cele mai simple și mai eficiente metode de a crește buna-dispoziție și de a menține o stare de echilibru emoțional de care cu toții avem nevoie. În plus, îi vei arăta partenerului că îl iubești și apreciezi în continuare.
Căutați apropierea prin intermediul unor activități comune. Experiențele pozitive împărtășite vă vor ajuta să vă apropiați mai mult, să mențineți flacăra iubirii aprinsă și să ieșiți din rutina de zi cu zi. Descoperiți astfel hobby-uri și interese comune, încercați activități noi care să vă placă amândurora. Orice pentru a limita distanța dintre voi și pentru a putea evolua împreună, ca și cuplu.
Alocați-vă câteva minute din când în când, timp în care să vă readuceți aminte de momentele de la început, de lucrurile care v-au atras unul la celălalt, de felul în care vă simțeați înainte de a intra în rutina de acum.
Oferiți-vă mici cadouri, surprize care să vă scoată din cotidian și care să dovedească nu doar afecțiunea pe care o aveți unul față de celălalt ci și, cel mai important, faptul că vă gândiți în permanență unul la celălalt.
Discutați. Faceți-o sub forma unui dialog și nu vă rezumați doar la problemele de zi cu zi. Discutați sincer despre sentimente, nevoi, nemulțumiri, despre lucrurile pe care le faceți, le-ați făcut sau v-ar place să le faceți. Comunicarea este unul dintre cele mai puternici și mai buni lianți pe care îi aveți la dispoziție într-o relație.
Deconectați-vă de la aparatele electronice din jur. Sau, folosiți-le împreuna. Majoritatea dintre noi am devenit oarecum dependenți într-o măsură sau alta de telefoanele mobile, computere, social media. Pentru ca relația să funcționeze pe termen lung e nevoie însă de timp de calitate petrecut împreună, lucru care devine imposibil atunci când cei doi parteneri înlocuiesc apropierea și comunicarea cu simpla prezență. Pentru că da, cu ochii lipiți de ecranul unui aparat, ești prezent doar fizic nu și mintal sau emoțional în relația cu partenerul de viață.
Scris de CaesarIstoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›