Relatii
Banii sunt și vor fi în continuare importanți pentru majoritatea dintre noi. Câștigurile dar mai ales felul în care cheltuim și/sau economisim și obiceiurile legate de partea financiară a vieților noastre, reprezintă o temă de discuție importantă în orice relație, mai cu seamă pentru faptul că poate fi considerată și unul dintre cei mai importanți catalizatori pentru problemele care pot duce nu doar la certuri majore ci chiar la despărțiri. Conflictele cauzate de problema banilor pot fi însă evitate și unde nu e posibil acest lucru, rezolvate repede și simplu. Cum? Iată câteva exemple concrete:
Discută pe această temă încă de la început
E important în economia unei relații ca subiectele de discuție sensibile să fie puse pe masă încă din primele săptămâni, înainte ca lucrurile să evolueze mai mult. Fiecare dintre voi doi trebuie să știe cu cine se întâlnește, ce planuri de viitor are partenerul, dacă are sau nu probleme cu banii, datorii, economii și așa mai departe. În lipsa unor informații concrete din acest punct de vedere, pot apărea surprize pe parcurs, de cele mai multe ori neplăcute.
Creați împreună bugetul familiei
Odată ce vă mutați împreună și vă decideți că a venit momentul să faceți cu adevărat o echipă, veți avea nevoie de un buget. Fie că alegeți să puneți banii la comun sau nu, e nevoie de un fond comun care să includă acest buget lunar și/sau anual care să asigure cele necesare vieții de zi cu zi și eventual un fond suplimentar destinat achizițiilor majore, investițiilor, economiilor sau neprevăzutului. De altfel neprevăzutul poate crea și cele mai grave probleme, atunci când bugetul familiei nu suportă cheltuieli importante apărute din senin.
Nu faceți cheltuieli majore fără a vă consulta unul cu celălalt
Am amintit mai sus de faptul că un cuplu formează o echipă. Așa și trebuie să se comporte cei doi parteneri, în special atunci când în joc este bugetul familiei. Achizițiile majore trebuie discutate întotdeauna și finalizate doar în momentul în care se ajunge la un consens. Și asta pentru simplul fapt că este vorba despre cheltuieli care depășesc de obicei bugetul alocat inițial unei luni ceea ce înseamnă automat, chiar dacă e vorba de o achiziție personală, că aceasta este una care îi implică pe amândoi.
Fiți sinceri și deschiși cu privire la trecut și prezent
Trecutul este foarte important atunci când vine vorba despre finanțe și nu doar în măsura în care există deja un cont de economii alimentat de ani și ani de zile ci mai degrabă prin prisma cheltuielilor, a obiceiurilor legate de bani și neapărat, a datoriilor, în cazul în care ele există. Nu e o regulă ca datoriile să destrame o relație însă partenerul tău de viață trebuie să fie pus în temă încă de la început cu privire la acestea. Fă-o din respect și din nevoia de a porni cu dreptul într-o relație bazată pe sinceritate.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›