Casatorie
Căsătoria reprezintă un pas important în viață, unul pe care nimeni nu ar trebui să îl facă fără să se asigure în prealabil că a luat decizia cea mai bună, cel puțin în acel moment. Sigur, uneori lucrurile se pot schimba pe parcurs, doi parteneri evoluând în direcții diferite însă nimeni nu va porni la drum cunoscând exact ce anume se va întâmpla în viitor. Ce poți face tu pe de altă parte, este cât se poate de simplu și anume. Să te asiguri că în prezent, decizia este una corectă. Cum? Comunică. Comunică direct și sincer cu partenerul și descoperiți împreună dacă sunteți sau nu făcuți unul pentru celălalt. Iată și câteva întrebări simple care te vor ajuta să faci primul pas în acest sens:
Îți dorești copii?
Scopul acestei întrebări este cât se poate de evident. Trebuie să știi dacă din acest punct de vedere aveți scopuri comune în viață. Nu îți dorești să descoperi după un an de căsnicie că partenerul este pe o cu totul altă lungime de undă.
Ce înseamnă pentru tine căsnicia și implicit implicarea totală într-o asemenea relație?
Fiecare avem propriile noastre așteptări și nevoi, parte din ele provenite din experiențele trecutului, parte din educația primită, parte din propriile noastre nevoi intime. Înainte de a te căsători, prin urmare, e important să descoperi și ce anume crede logodnicul tău despre acestea, cum își imaginează el viața de familie, ce așteptări are de la tine, de la viața de om căsătorit dar și în ce măsură este el capabil să răspundă propriilor tale așteptări. E important ca din toate aceste puncte de vedere să găsiți un echilibru, altminteri nu are niciun rost să faceți pasul următor.
Ai vrea să schimbi ceva la mine după ce ne căsătorim?
Revenind la așteptări, mare parte din oameni își imaginează viața în doi complet diferite în cele două ipostaze: înainte și după căsătorie. E bine să ne cunoaștem cât mai bine și din acest punct de vedere ș evident, să discutăm pe această temă, căutând la fel ca și până acum un echilibru.
Care sunt așteptările tale privind bugetul familiei?
Unele cupluri aleg să își pună banii la comun. Alții, au nevoie de libertate financiară, mai mică sau mai mare, în funcție de propriile lor nevoi și așteptări. Indiferent din ce categorie faci parte tu sau partenerul tău, e bine să discuți cu el și pe această temă, una extrem de importantă de altfel, înainte de a face pasul cel mare. Doi oameni cu așteptări diferite și care au obiceiuri diferite și incompatibile de a cheltui și economisi se vor înțelege extrem de greu și o vor face doar cu compromisuri majore.
Scris de Caesar
Căsătoria reprezintă un „contract” pe termen lung, un angajament pe care ni-l asumăm și care depinde în mare măsură de tot ceea ce facem pentru a păstra un echilibru. E …
Citeste mai departe ›Căsătoria este o instituție care a fost prezentă în societatea noastră de secole întregi. De-a lungul timpului, oamenii și-au creat diverse reguli și obiceiuri care să ajute la menținerea unei …
Citeste mai departe ›Nu întotdeauna lucrurile merg așa cum ne dorim, pe termen lung, într-o căsnicie. De-a lungul anilor pot apărea fel și fel de probleme pe care trebuie să ne străduim să …
Citeste mai departe ›Nu e ușor să menținem o căsnicie pe linia de plutire și să descoperim după zece, douăzeci sau chiar mai mulți ani că, iată, suntem încă fericiți unul alături de …
Citeste mai departe ›Nicio relație nu e la fel ca alta, așa cum nici oamenii nu pot fi identici, fiecare având parte de propria sa personalitate. Pe de altă parte, sunt o mulțime …
Citeste mai departe ›„Te iubesc”. O propoziție atât de simplă dar cu o atât de mare încărcătură emoțională încât de multe ori, fie ne vine foarte greu să o spunem pentru prima dată, …
Citeste mai departe ›