Casatorie
Creștem învățând despre căsnicie că e mai mult decât un contract social, o relație dintre două persoane care împart același spațiu. Și așa și este, un mariaj bun echivalând de multe ori cu o viață fericită. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, e nevoie de multă muncă, de compromisuri și de adaptare. O adaptare care presupune să luăm lucrurile așa cum sunt, pentru că așa cum doi oameni nu pot fi identici, nici două relații nu pot fi la fel, lucru care presupune și renunțarea la miturile sociale pe care le învățăm încă de mici și care exact așa cum le spune numele, nici nu sunt aplicabile pentru marea majoritate. Dintre cele mai distrugătoare mituri, vom discuta astăzi despre cele mai des întâlnite:
Nu ai nevoie decât de iubire
Da, sună frumos ca titlu de melodie sau ca vers de poezie însă în realitate e nevoie de mult mai mult pentru a face o relație să funcționeze. Da, e nevoie și de iubire, de altfel pe astfel de sentimente se bazează relațiile moderne însă dincolo de ceea ce simțim la început, avem nevoie de respect, comunicare, înțelegere, compromisuri și un efort continuu pentru a face toate acestea să funcționeze într-o stare de echilibru.
Vă completați unul pe celălalt
Un alt mit distructiv este cel al incompletitudinii, cel conform căruia nici un om nu este complet decât în relație cu altul, cu jumătatea sa. Da, nu suntem perfecți, însă nici nu vom fi vreodată oricine ne-ar fi alături. Imperfecțiunea e condiție umană de bază însă în același timp, fiecare persoană este completă așa cum este, cu bune și cu rele. Nu depinde de altcineva pentru acest lucru iar atunci când o face, va distruge relația cu acea persoană.
Trebuie să împărțiți absolut totul
Ei bine, și acest concept este cât se poate de greșit. Pentru că doi oameni nu pot fi identici, ei nici nu pot împărți totul. Fiecare are propria sa personalitate, propriile hobby-uri și pasiuni, totul la comun fiind un concept care suprimă aceste lucruri, ajungându-se la resentimente și la nefericire. Nu poți avea parte de o relație echilibrată și fericită în compania unei persoane care nu te lasă să fii tu însuți ba mai mult, care încearcă să te remodeleze după propriul său tipar.
Toate se vor așeza atunci când îți întâlnești perechea
Din capul locului, trebuie să înțelegem că nu există o pereche perfectă. Iar, perechea potrivită, e un tip de persoană pe care avem ocazia de a o întâlni de multe ori în viață. Lucrurile devin mai simple atunci când doi oameni se potrivesc însă niciodată problemele nu se vor rezolva de la sine doar pentru că există lucruri în comun. Așteptările de această natură dăunează grav relațiilor și pot destrăma căsnicii încă din perioada de început, când sentimentele sunt mai puternice decât oricând.
Scris de Caesar
Căsătoria reprezintă un „contract” pe termen lung, un angajament pe care ni-l asumăm și care depinde în mare măsură de tot ceea ce facem pentru a păstra un echilibru. E …
Citeste mai departe ›Căsătoria este o instituție care a fost prezentă în societatea noastră de secole întregi. De-a lungul timpului, oamenii și-au creat diverse reguli și obiceiuri care să ajute la menținerea unei …
Citeste mai departe ›Nu întotdeauna lucrurile merg așa cum ne dorim, pe termen lung, într-o căsnicie. De-a lungul anilor pot apărea fel și fel de probleme pe care trebuie să ne străduim să …
Citeste mai departe ›Nu e ușor să menținem o căsnicie pe linia de plutire și să descoperim după zece, douăzeci sau chiar mai mulți ani că, iată, suntem încă fericiți unul alături de …
Citeste mai departe ›Nicio relație nu e la fel ca alta, așa cum nici oamenii nu pot fi identici, fiecare având parte de propria sa personalitate. Pe de altă parte, sunt o mulțime …
Citeste mai departe ›„Te iubesc”. O propoziție atât de simplă dar cu o atât de mare încărcătură emoțională încât de multe ori, fie ne vine foarte greu să o spunem pentru prima dată, …
Citeste mai departe ›