Relatii
Mulți ne dorim sentimentele de la început de relație, acea pasiune și dorință arzătoare care să ne cucerească și să ne copleșească în același timp. Nimeni nu ar putea trăi însă la nesfârșit într-o asemenea stare. Echilibrul și normalitatea se instalează într-o relație doar după ce acea perioadă de început s-a încheiat, deîndată ce cei doi parteneri ajung la maturitate în ceea ce privește relația pe care o au și la o încredere totală. Iată și câteva dintre lucrurile specifice unei relații de lungă durată, lucruri care deși la prima vedere ar putea părea plictisitoare, fac din aceasta un lucru bun, un lucru pe care cu toții ni-l dorim.
Nu te mai stresezi cu privire la a fi tu însuți în fața partenerului
La început de relație, interacțiunile sunt departe de a fi naturale între cei doi parteneri, fiecare dorindu-și să cucerească și să își arate cea mai bună parte a sa. În timp, adevărata personalitate iese la iveală și odată cu aceasta, și echilibrul dat de acceptarea reciprocă. Ești într-o relație matură, de lungă durată, fericită, atunci când nu mai ai niciun stres în a fi tu însuți și nici nu te mai rușinezi față de partener indiferent de ce ai face.
Certurile sunt mult mai rare
Ați învățat amândoi tot ceea ce era de învățat unul despre celălalt, știți cum să comunicați, vă cunoașteți don toate punctele de vedere, știți când e nevoie de compromis și când problema trebuie discutată și rezolvată fără a se ajunge acolo. Cu alte cuvinte, vă certați mai rar, poate chiar deloc.
…Și treceți repede peste certuri
L fel, acest lucru se întâmplă doar în relațiile de lungă durată, când toate condițiile enumerate mai sus se împlinesc. Vă cunoașteți suficient de bine pentru a comunica mai eficient decât oricând. Și asta contează.
Sunteți complet sinceri unul cu celălalt
La început de relație, ne abținem de multe ori să spunem adevărul, să spunem ce avem pe suflet sau ce ne deranjează, pentru a nu îl supăra pe cel de lângă noi. Odată ce relația devine una stabilă și echilibrată, începem să ne comportăm natural, având și încredere unul în celălalt, mai ales încrederea că ne cunoaștem, apreciem și acceptăm așa cum suntem, pentru ceea ce suntem. De aici și sinceritatea totală care ne permite să comunicăm mult mai eficient și să rezolvăm problemele de zi cu zi mai repede, evitând certurile majore.
Începi să te bucuri din nou de timpul personal
În perioada „romantică” a relației, în primele luni ale acesteia, tot ce îți dorești este să petreci fiecare secundă din viață alături de partener. Pe măsură ce sentimentele se așază, pe de altă parte, descoperim cu toții că o relație nu este absolută din acest punct de vedere, că avem nevoie și de timp personal pentru a putea supraviețui în echilibru atât cu noi înșine cât și cu partenerul de viață.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›