Casatorie
Nu e ușor să menținem o căsnicie pe linia de plutire și să descoperim după zece, douăzeci sau chiar mai mulți ani că, iată, suntem încă fericiți unul alături de celălalt și încă avem noi lucruri de descoperit. Pe de altă parte, sunt și căsnicii care se pot lăuda cu toate aceste lucruri și nu numai. Cei care au parte de vieți de familie echilibrate și fericite însă, sunt conștienți și de cele câteva secrete care fac lucrurile să funcționeze. Iată-le în continuare pe cele mai importante dintre ele:
O căsnicie presupune multă, multă muncă
Din partea amândurora. Căsnicia e un parteneriat în care cei doi soți trebuie să fie conștienți în fiecare secundă din viața lor că un astfel de angajament nu se încheie deîndată ce s-au semnat hârtiile la Starea Civilă. E nevoie de multă muncă, zi de zi, pentru a face lucrurile să funcționeze. Muncă care presupune atât efort cât și sacrificii, compromisuri, atenție și comunicare.
Trebuie să învățați să treceți împreună peste greutăți
Nu e ceva de care să fim conștienți la început de relație și nici ceva la care să fim experți încă din prima zi. Greutățile vieții de zi cu zi însă sunt benefice pentru relație în măsura în care încercăm să le facem față împreună, să rezolvăm problemele împreună, să muncim în echipă. Pas cu pas, să evoluăm împreună până la punctul în care nimic și nimeni să nu ne mai surprindă. O căsnicie presupune ani și ani de educație, de învățături și de experiențe care să ne ajute să evoluăm.
Învățați să fiți în aceeași echipă
Munca în echipă este esențială într-o căsnicie. Odată ce cei doi soți au înțeles cât de important este acest lucru, totul se schimbă. Căsnicia e un parteneriat. Și, ca orice parteneriat, presupune efortul combinat al celor care fac parte din acesta: cei doi soți care, muncind împreună, ca membri ai unei echipe bine închegate, își pot rezolva toate problemele mai repede și face viața mai ușoară.
Căsătoria înseamnă să înveți cum să te oprești pe parcurs și să sărbătorești realizările.
Cuplurile își pot stabili tot felul de obiective și pot deveni foarte descurajate atunci când au impresia că nu sunt niciodată în stare să le îndeplinească.
Este important pentru cupluri să sărbătorească atunci când ating anumite repere specifice care se îndreaptă spre obiectivele lor, precum și, de asemenea, să sărbătorească atunci când își îndeplinesc sau își ating efectiv obiectivul. Fiecare etapă poate fi ceva care să te bucure cu adevărat și să te entuziasmeze în timp ce treci prin viață.
Faptul că puteți sărbători pe parcurs vă ajută să vă motivați să continuați. Fără aceste sărbătoriri periodice, s-ar putea să vă descurajați atât de mult încât să spuneți “la ce bun?” și să aruncați prosopul!
Căsătoria înseamnă să păstrezi scânteia atracției fizice, a afecțiunii și a intimității pe măsură ce viața se schimbă
În general, sunteți destul de tineri și într-o formă destul de bună atunci când vă căsătoriți. Să te căsătorești și să rămâi căsătorit înseamnă că treci prin tot felul de schimbări fizice pe măsură ce îmbătrânești.
Nu doar unul dintre voi se schimbă, ci amândoi.
Când v-ați depus jurămintele, ați promis să treceți prin viață împreună; asta înseamnă “binele, răul și urâtul!”. Uneori, viața este minunată și vă bucurați unul de celălalt și sunteți foarte mulțumiți. Alteori, viața devine dificilă. Trebuie să stabiliți că, indiferent de ce anume se întâmplă, sunteți împreună în această situație.
Scris de Caesar
Căsătoria reprezintă un „contract” pe termen lung, un angajament pe care ni-l asumăm și care depinde în mare măsură de tot ceea ce facem pentru a păstra un echilibru. E …
Citeste mai departe ›Căsătoria este o instituție care a fost prezentă în societatea noastră de secole întregi. De-a lungul timpului, oamenii și-au creat diverse reguli și obiceiuri care să ajute la menținerea unei …
Citeste mai departe ›Nu întotdeauna lucrurile merg așa cum ne dorim, pe termen lung, într-o căsnicie. De-a lungul anilor pot apărea fel și fel de probleme pe care trebuie să ne străduim să …
Citeste mai departe ›Nicio relație nu e la fel ca alta, așa cum nici oamenii nu pot fi identici, fiecare având parte de propria sa personalitate. Pe de altă parte, sunt o mulțime …
Citeste mai departe ›„Te iubesc”. O propoziție atât de simplă dar cu o atât de mare încărcătură emoțională încât de multe ori, fie ne vine foarte greu să o spunem pentru prima dată, …
Citeste mai departe ›