Relatii
Nu e ușor să trăiești în cuplu dar majoritatea de noi, ne dorim acest lucru, și facem tot ce ne stă în putință pentru a avea parte de o viață în doi fericită și pe cât posibil, corect balansată din toate punctele de vedere. De multe ori însă apar și probleme cauzate de fel și fel de lucruri care nu întotdeauna țin de noi înșine. Ce poți face pentru a păstra echilibrul indiferent cât de mari ar fi acestea? Iată câteva exemple:
Rupeți lanțul stărilor negative
Se întâmplă de multe ori ca o simplă remarcă cu conotație negativă să ducă la o întreagă discuție în același sens care să transforme o banală conversație într-o ceartă în toată regula. Secretul stă în a gestiona trăirile de acest gen și a pune informațiile negative într-un context corect.
Explorați-vă sentimentele unul altuia
Asigurați-vă că sunteți mereu contemporani cu propriile voastre trăiri și sentimente și în același timp cu ceea ce simte și partenerul. Discutați despre aceste emoții și faceți-vă timp pentru a le înțelege și pentru a le cultiva. Cunoașterea de sine este esențială într-o relație dar la fel, esențială este și cunoașterea partenerului. Fiți mereu la curent cu ce se întâmplă în sufletul celuilalt.
Înțelege-ți nevoile și dorințele
Este aproape imposibil să ai o relație de succes cu o altă persoană fără să te înțelegi pe deplin pe tine însuți. Ambii parteneri implicați într-o relație trebuie să își înțeleagă propriile dorințe și nevoi ca indivizi.
Este ușor să ne lăsăm prinși în mentalitatea de “noi” a unei relații, dar adevărul este că, în esența noastră, suntem persoane independente.
Avem așteptări, dorințe și nevoi fizice și emoționale individualizate.
Înțelegerea a ceea ce funcționează pentru tine în acest fel și apoi comunicarea acestor nevoi partenerului tău este o practică extrem de sănătoasă și vă poate ajuta să vă înțelegeți mai bine unul pe celălalt și, prin urmare, să vă tratați reciproc într-un mod care promovează încrederea și legătura emoțională, despre care știm cu toții că reprezintă coloana vertebrală a unei relații excelente.
Sprijiniți-vă unul pe celălalt în raport cu punctul anterior
Acest lucru poate fi dificil dacă unele dintre nevoile partenerului nu se potrivesc cu ale tale sau dacă, în mod fundamental, aveți obiective diferite. Pe de altă parte, găsirea unei modalități de a maximiza satisfacția ambilor parteneri poate ajuta la fericirea unui cuplu.
Atât în ceea ce privește experiența, cât și comportamentul, susține întotdeauna ceea ce își dorește partenerul și fă tot posibilul să îl ajuți să obțină acest lucru prin modul în care îl tratezi zi de zi. E persoana pe care o iubești și o respecți prin urmare, fă același lucru și în ceea ce-i privește nevoile.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›