Relatii
Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este cel mai important proces însă e nevoie și de multă muncă, de compromisuri, de sacrificii și de înțelegere. Pot apărea însă situații în care lucrurile par să meargă complet într-o direcție greșită. Care sunt semnalele de alarmă pe care ar trebui să le urmărești?
Comunicarea civilizată pare imposibilă
Ați ajuns în acel punct în care pare că nu mai puteți discuta nicio problemă fără să cădeți în extrema certurilor serioase? Ei bine, aici vei avea mult de muncă. Și va trebui să acționezi cât de repede pentru că o relație fără comunicare este din start sortită eșecului.
Nu mai discutați deloc
E și asta o problemă. Chiar dacă nediscutând unul cu celălalt nici nu vă certați, ceea ce ar putea părea un semn bun, lucrurile nu sunt pe atât de simple pe cât ar părea la prima vedere. Lipsa certurilor nu înseamnă că aveți o relație bună iar în lipsa comunicării acest lucru devine evident. Problemele trebuie discutate și, chiar dacă apar conflicte, acestea sunt până la un anumit nivel, normale, constructive.
Critică, frustrare, atitudine defensivă…
Pot apărea și alte probleme în procesul de comunicare atât de important într-o relație. Și aici, avem de-a face cu atitudinea pe care o manifestăm atunci când comunicăm unii cu alții. Criticile continue și nefondate pot conduce la frustrări, la o atitudine defensivă și la escaladarea problemelor care au inițiat discuțiile în prima fază.
Intimitatea lipsește cu desăvârșire
Și nu, nu ne referim doar la ceea ce se întâmplă – sau nu se mai întâmplă – între așternuturi ci la toate lucrurile care fac diferența într-o relație dintre două persoane care se iubesc. Intimitate poate exista și prin comunicare, prin felul în care ne comportăm unii cu alții, prin felul în care reușim să punem pe tavă toate trăirile, temerile, problemele.
Petreceți mai mult timp separat decât împreună
Timpul de calitate petrecut în doi este vital într-o relație. Oricât de ocupați ați fi, oricât de mult ați munci, e nevoie de timp pe care să-l alocați pentru cealaltă persoană care contează, adică partenerul de viață. Altminteri, se ajunge la înstrăinarea creată pe bazele dezvoltării individuale, separate, al fiecăruia, cei doi parteneri pierzând contactul unul cu celălalt.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›