Casatorie
1. Discuta “cu” si nu “inspre” partenerul tau. Ghideaza-te in functie de limbajul trupului sau. Atunci cand vorbesti cu el si nu inspre el, trupul sau va fi mai relaxat, mai putin incordat.
2. Fii atenta la el si nu la altceva atunci cand iti vorbeste. Atunci cand mintea ta incepe sa hoinareasca si sa te gandesti la altceva, opreste-te pentru o secunda si incearca sa revii cu picioarele pe pamant. Gandeste-te ca tot ceea ce are de spus partenerul tau este important pentru el, altfel nu s-ar osteni sa iti vorbeasca. Prin urmare, chiar daca te intereseaza sau nu, fii atenta la el.
3. Aminteste-ti sa ii multumesti cand face ceva bine. Daca nu ii vei multumi atunci cand e bun cu tine, iti face surprize sau te face fericita cu ceva, ii vei da impresia ca nu e apreciat asa cum se cuvine si se va simti prost pentru faptul ca ii pasa de tine.
4. Spune “Imi pare rau,” in loc sa adopti o atitudine defensiva. Cand gresesti, cu cat mai repede recunosti acest lucru si iti ceri scuze, cu atat mai repede vei repara lucrurile si le vei opri din a degenera in si mai rau.
5. Cand spui, “Imi pare rau,” nu te opri aici. Cu o floare insa nu se face primavera. Scuzele nu sunt suficiente atunci cand gresesti ci reprezinta doar primul pas in procesul iertarii. Trebuie sa si dovedesti ca iti pare rau si asta se poate face doar prin intermediul faptelor. Evident, daca vei continua sa faci aceeasi greseala la nesfarsit, nu vei reusi sa scapi atat de usor.
6. Fii mereu punctuala. Nu-ti desconsidera partenerul lasandu-l mereu sa astepte dupa tine. Punctualitatea este foarte importanta si prin intermediul ei vei arata nu numai ca iti pasa de el ci si de tine. Mai mult, atunci cand nu esti punctuala, vei da impresia de aroganta.
7. Nu trage niciodata concluzii pripite. Presupunand ca stii dinainte ce urmeaza sa spuna partenerul tau sau ceea ce simte nu e deloc o cale buna de a rezolva disputele din cadrul cuplului. Vei reusi doar sa il indepartezi si sa il faci sa nu mai comunice deloc. E greu sa darami zidul pe care singur ti-l construiesti si care te apara de ceilalti, dar in acelasi timp e foarte usor sa il construiesti la loc.
8. Nu lua niciodata rolul victimei. Cu un astfel de comportament nu numai ca il vei acuza ca te-a ranit ci, mai mult, il vei acuza ca o face intentionat.
9. Nu arunca vina in carca celuilalt. E o greseala comuna pe care multi oameni o fac atunci cand se cearta. E mai greu sa realizezi ca e nevoie de doi oameni pentru o relatie si la fel, tot de doi pentru a o strica. Atunci cand se ajunge la probleme, trebuie sa constientizezi ca de obicei vina o purtati amandoi cu putine exceptii.
10. Vorbeste-l de bine atunci cand nu e prezent. Daca il vorbesti de rau in preajma altora, atunci cand nu e langa tine, nu numai ca vei adauga un secret pe lista lucrurilor pe care nu i le spui, ci le vei arata si cunoscutilor ca nu il respecti si nu iti pasa de el.
Scris de Caesar
Căsătoria reprezintă un „contract” pe termen lung, un angajament pe care ni-l asumăm și care depinde în mare măsură de tot ceea ce facem pentru a păstra un echilibru. E …
Citeste mai departe ›Căsătoria este o instituție care a fost prezentă în societatea noastră de secole întregi. De-a lungul timpului, oamenii și-au creat diverse reguli și obiceiuri care să ajute la menținerea unei …
Citeste mai departe ›Nu întotdeauna lucrurile merg așa cum ne dorim, pe termen lung, într-o căsnicie. De-a lungul anilor pot apărea fel și fel de probleme pe care trebuie să ne străduim să …
Citeste mai departe ›Nu e ușor să menținem o căsnicie pe linia de plutire și să descoperim după zece, douăzeci sau chiar mai mulți ani că, iată, suntem încă fericiți unul alături de …
Citeste mai departe ›Nicio relație nu e la fel ca alta, așa cum nici oamenii nu pot fi identici, fiecare având parte de propria sa personalitate. Pe de altă parte, sunt o mulțime …
Citeste mai departe ›„Te iubesc”. O propoziție atât de simplă dar cu o atât de mare încărcătură emoțională încât de multe ori, fie ne vine foarte greu să o spunem pentru prima dată, …
Citeste mai departe ›