Casatorie
Sunt multe casnicii care incep foarte bine si se termina prost, cu un divort complicat care lasa rani adanci in sufletul fiecarui sot. Sunt multe cupluri insa care aleg sa continue impreuna in ciuda neintelegerilor si problemelor pentru a nu-si rani copiii sau cel putin pentru ca asa cred ei ca ar fi mai bine pentru cei mici. Uneori merge, alteori nu. Care sunt motivele cele mai intemeiate pentru a justifica un divort atunci cand sunt implicati si copiii? Ca si sotie si mama, cum poti sa ii dai sotului tau cel mai bine vestea ca mariajul vostru s-a incheiat? Cum poti sa iti protejezi copilul alungandu-l in acelasi timp pe celalalt parinte din viata ta?
Divortul este solutia cea mai buna atunci cand:
1. Lipsa sentimentelor: Iubirea de la inceput pentru a rezista in timp trebuie intretinuta. Actele de bunatate, de apreciere, romantismul si tot ce fac partenerii unul pentru altul intretin aceasta iubire, dezvoltand-o intr-un sentiment mult mai complex decat in perioada cand relatia inseamna doar intalniri. Odata ce sotii sunt prea ocupati sau ritinati si inceteaza sa mai actioneze in folosul relatiei lor, iubirea incepe sa dispara, sa se stinga incetul cu incetul ca o lumanare. Cand nu mai ramane nimic decat obisnuinta, relatia a ajuns la faliment, singura solutie fiind despartirea.
2. Viziunea despre partener devine una negativa: Atunci cand doi oameni se casatoresc, ei au tendinta de a omite lucrurile marunte, atentia lor fiind indreptata catre ce are mai bun de oferit fiecare dintre ei. Cand casnicia incepe sa se clatine, sotii devin mai putin iertatori si ignoranti in ceea ce priveste defectele sau obiceiurile neplacute ale partenerilor si incep sa respinga ideea potrivit careia problemele sunt normale si apar in urma circumstantelor oferite de viata. Cei doi incep sa se priveasca cu mai putina ingaduinta, observandu-si unul altuia mai degraba greselile decat caracteristicile pozitive. Concluzia unui conflict se transforma astfel din „of, ce zi nasoala am avut” in ceva de genul „of ce persoana nasoala esti”
3. Problemele par constante, definitive: Pe masura ce sentimentele se transforma din iubire in indiferenta, sotii isi schimba opinia despre problemele maritale. Acestea vor deveni din unele temporare probleme constante si definitive. Si asta pentru ca odata cu sentimentele pozitive se pierde si increderea in mai bine pe care cei doi o aveau la inceputul relatiei. Daca fericirea din sanul familiei devine un deziderat imposibil de realizat, singura solutie va ramane divortul.
4. Copiii au de suferit: Copiii pot fi traumatizati de sentimentele negative din cadrul familiei, de certurile interminabile dintre cei doi parinti, de dispretul si tensiunea care plutesc in aer. Vor fi stapaniti de frica si tristete, se vor izola si se vor simti neajutorati. Vine un moment cand parintii trebuie sa constientizeze ca felul in care se comporta poate avea consecinte neplacute asupra copiilor lor si, daca nu intrevad nicio solutie, sa se desparta pentru a-i feri pe acestia de problemele lor proprii.
Scris de Caesar
Căsătoria reprezintă un „contract” pe termen lung, un angajament pe care ni-l asumăm și care depinde în mare măsură de tot ceea ce facem pentru a păstra un echilibru. E …
Citeste mai departe ›Căsătoria este o instituție care a fost prezentă în societatea noastră de secole întregi. De-a lungul timpului, oamenii și-au creat diverse reguli și obiceiuri care să ajute la menținerea unei …
Citeste mai departe ›Nu întotdeauna lucrurile merg așa cum ne dorim, pe termen lung, într-o căsnicie. De-a lungul anilor pot apărea fel și fel de probleme pe care trebuie să ne străduim să …
Citeste mai departe ›Nu e ușor să menținem o căsnicie pe linia de plutire și să descoperim după zece, douăzeci sau chiar mai mulți ani că, iată, suntem încă fericiți unul alături de …
Citeste mai departe ›Nicio relație nu e la fel ca alta, așa cum nici oamenii nu pot fi identici, fiecare având parte de propria sa personalitate. Pe de altă parte, sunt o mulțime …
Citeste mai departe ›„Te iubesc”. O propoziție atât de simplă dar cu o atât de mare încărcătură emoțională încât de multe ori, fie ne vine foarte greu să o spunem pentru prima dată, …
Citeste mai departe ›