Relatii
Decizia de a te muta impreuna cu iubitul tau nu e una pe care sa o iei fara sa te gandesti bine inainte. Si asta pentru ca traiul impreuna va poate apropia unul de altul, consolidand relatia, dar in acelasi timp, va poate si desparti, daca nu sunteti compatibili sau nu v-ati pus de acord dinainte asupra a ceea ce inseamna acest trai impreuna. Care sunt cei mai importanti pasi? Iata-i prezentati in cele ce urmeaza:
1) Discutati inainte lucrurile importante. Daca iti faci griji in privinta curateniei, a treburilor casnice si a altor lucruri pe care odata ce va veti muta impreuna le veti imparti, e important sa purtati aceasta discutie inca dinainte, pentru a putea analiza situatia la rece si a sti dinainte ce inseamna acest lucru. Daca apar probleme pe parcurs va trebui sa va cofruntati cu ele, prin urmare mai bine sa le discutati inainte, pentru a fi siguri ca in mare, totul e in regula atunci cand va mutati. Evident, primul subiect al acestei discutii va fi daca si in ce masura sunteti pregatiti sa o faceti. In caz contrar, restul nu mai au oricum niciun rost.
2) Gandeste-te la implicatiile financiare. Daca te gandesti ca vei avea parte de resentimente in cazul in care partenerul ramane fara slujba pentru o perioada si va trebui sa tineti casa dintr-un singur salar, mutatul impreuna nu e cea mai buna solutie. E important de asemenea sa discutati si bugetul comun, de cati bani aveti nevoie, care sunt cheltuielile, ce inseamna pentru voi buget comun si ce anume insemna banii de buzunar.
3) Faceti incercari. Daca aveti posibilitatea, stati cat mai mult timp impreuna, cate o luna la fiecare acasa, pentru a va testa compatibilitatea. Fiecare are propriile sale obiceiuri care difera atunci cand e acasa sau nu. Descoperiti ce anume va place si ce nu unul la altul, ce se poate schimba si ce nu pentru a putea trai impreuna.
4) Alege-ti cu grija bataliile. Viata alaturi de partener inseamna si negocieri dar acestea nu trebuie sa fie constante. Daca se ivesc mici probleme, incearca sa le rezolvi fara a–i cere partenerului sa se schimbe. Poti spre exemplu cumpara cate doua tuburi de pasta de dinti sau gel de dus, fara un efort financiar sesizabil. Si acesta nu e decat un exemplu minor. E important insa sa stii cum sa iti alegi bataliile, si acolo unde problemele se pot rezolva fara discutii si certuri sa incerci sa le rezolvi.
5) Stabiliti contributia fiecaruia. Cand vine vorba de treburile cascnice, majoritatea dintre noi suntem constienti de propria noastra contributie dar avem tendinta de a trece cu vederea contributia partenerului. Mai mult, unele sarcini sunt mai putin vizibile decat altele si prin urmare, sunt trecute cu vederea. E important de aceea sa va decideti dinainte ce anume are fiecare de facut si sa incercati sa respectati acest program.
6) Mentine-ti independenta. A te muta impreuna cu partenerul tau nu inseamna neaparat ca trebuie sa incetezi in a mai fi independenta. Daca renunti la ceea ce iti place sa faci, renunti la tine insuti. Experientele separate si prietenii pe care nu ii aveti in comun sunt ceea ce va face unici, prin urmare nu renunta la ei atunci cand te muti impreuna cu iubitul tau.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›