Casatorie
Stiu, nimeni nu isi inchipuie ca va divorta, cel putin nu la inceput de casnicie. De multe ori insa se intampla ca relatia sa nu evolueze in directia cea buna iar sentimentele, oricat de mari ar fi fost ele la inceput, palesc odata cu trecerea timpului daca nu sunt ingrijite. Aproape jumatate din cuplurile casatorite in ultimii ani au ajuns la divort, rata acestora fiind in continua crestere. Nu vom discuta de aceasta data despre cum poti preveni aceasta finalitate nedorita ci vom incerca sa trecem in revista care sunt cele mai comune motive pentru care se ajunge la divort. Sa le luam pe rand:
La inceputul unei casnicii nimeni nu se gandeste ca tocmai lipsa de devotament si de dedicatie va desparti un cuplu. Din pacate, mare parte din casnicii se incheie din aceasta cauza. Chiar daca la inceputul unei relatii acest devotament exista si probabil ca in caz contrar nici nu s-ar ajunge la mariaj, odata cu trecerea timpului sotii isi pierd interesul de a mai actiona in folosul relatiei lor. Se blazeaza, se lasa prada rutinei si obisnuintei si intr-un final, ajung sa se instraineze complet unul de celalalt.
Procentual vorbind, probabil ca acesta este si cel mai serios motiv pentru care se poate ajunge la divort: lipsa unui punct de vedere comun, a valorilor morale si intelectuale care sa puna bazele unei relatii solide. Certurile si diferentele de opinie dese apar atunci cand cei doi parteneri sunt incompatibili si nu reusesc niciodata da se regaseasca pe aceeasi lungime de unda. De obicei, in aceasta capcana cad cuplurile care s-au casatorit prea curand, inainte de a-si analiza cu adevarat relatia din toate punctele de vedere ori cuplurile care s-au casatorit fara a se fi cunoscut cu adevarat inainte de a-si spune unul altuia DA.
Nu e cel mai intalnit motiv de divort dar e cu siguranta cel mai dureros. Ea poate aparea ca urmare a motivelor prezentate mai sus sau pur si simplu din cauza caracterului unuia sau ambilor soti. Fie ca e dintr-un motiv sau altul, infidelitatea, trebuie sa recunoastem acest lucru, este raspunzatoare de multe inimi frante si mariaje distruse inca din cele mai vechi timpuri.
Din varii motive, multi opteaza pentru o casatorie inca de la varsta colegiului, incercand fie sa evadeze in acest fel din caminul parintilor, fie sa isi declare maturitatea inainte de timp, fie ca urmare a normelor religioase. Oricare ar fi motivele pentru care cuplurile ajung sa se casatoreasca de tineri, multe astfel de casnicii ajung sa se sfarseasca dupa numai cativa ani, odata cu schimbarile pe care cei doi le vor resimti in vreme ce se maturizeaza cu adevarat.
Te casatoresti in ideea ca totul va fi perfect din acel moment incolo, si ca viata de femeie maritata este una de vis, la fel ca in povesti. E un exemplu de asteptari nerealiste care pot dauna pe termen lung. Viata nu e niciodata la fel de usoara ca in romanele de dragoste si cu siguranta nu trebuie sa ne asteptam doar la bucurie si fericire. Greutatile sunt insa normale, si oricine trebuie sa plece la drum recunoscand acest lucru. In caz contrar, se poate ajunge la divort.
Din pacate, desi ne mandrim ca suntem cetateni ai unui stat european, in tara noastra abuzul ramane o realitate pe care cu greu o putem trece cu vederea. Fie ca o punem pe seama educatiei sau a lipsei acesteia, pe seama cutumelor religioase sau a traditiilor vechi de secole, abuzul – in special al barbatului asupra femeii – ramane un motiv de divort destul de des intalnit chiar si in mileniul al treilea.
Scris de Caesar
Căsătoria reprezintă un „contract” pe termen lung, un angajament pe care ni-l asumăm și care depinde în mare măsură de tot ceea ce facem pentru a păstra un echilibru. E …
Citeste mai departe ›Căsătoria este o instituție care a fost prezentă în societatea noastră de secole întregi. De-a lungul timpului, oamenii și-au creat diverse reguli și obiceiuri care să ajute la menținerea unei …
Citeste mai departe ›Nu întotdeauna lucrurile merg așa cum ne dorim, pe termen lung, într-o căsnicie. De-a lungul anilor pot apărea fel și fel de probleme pe care trebuie să ne străduim să …
Citeste mai departe ›Nu e ușor să menținem o căsnicie pe linia de plutire și să descoperim după zece, douăzeci sau chiar mai mulți ani că, iată, suntem încă fericiți unul alături de …
Citeste mai departe ›Nicio relație nu e la fel ca alta, așa cum nici oamenii nu pot fi identici, fiecare având parte de propria sa personalitate. Pe de altă parte, sunt o mulțime …
Citeste mai departe ›„Te iubesc”. O propoziție atât de simplă dar cu o atât de mare încărcătură emoțională încât de multe ori, fie ne vine foarte greu să o spunem pentru prima dată, …
Citeste mai departe ›