Relatii
Am discutat ieri despre cateva dintre cele mai des intalnite conflicte care apar in viata de zi cu zi intre parinti si copii. Cu speranta ca solutiile oferite de noi ti-au fost de ajutor, vom continua astazi lista acestor probleme:
6. Lipsa de recunostinta. O idee comuna si de asemenea proasta a parintilor de pretutindeni este faptul ca nu trebuie sa isi multumeasca unul altuia pentru sarcinile duse la bun sfarsit in cadrul caminului de vreme ce oricum sunt obligati sa le faca. Pentru a da un exemplu bun insa in fata copiilor, in fiecare seara la masa exprimati-va recunostinta unul altuia pentru tot ce ati facut in timpul zilei. Mesajul transmis va fi cat se poate de clar si vei reusi sa ii inveti pe cei mici si aceste valori.
7. Probleme cu somnul. Cand copiii se trezesc in timpul noptii cerand atentie sau pur si simplu au nevoie de companie pentru a putea dormi, parintii sunt mult prea extenuati si ajung sa se eschiveze, certandu-se pe seama caruia dintre ei i-a venit randul pentru a se ocupa de acest aspect. Cel mai bine ar fi sa lucrati impreuna si sa incercati sa creati un set de ritualuri placute celor mici care sa se adapteze treptat la ideea de a dormi singuri, fara parinti. Astfel, daca un copil se va trezi in timpul noptii, stii ca poate sa adoarma singur si nu mai are nevoie de atentie din partea ta sau a sotului.
8. Senzatia de a fi ignorat. Parintii care au copii mici, ajung de multe ori sa se simta neglijati de partener. Pentru a evita instrainarea si rutinarea relatiei, e important sa planifici in fiecare zi cateva minute, de preferat o jumatate de ora in care sa te ocupi doar de relatia cu sotul tau. Sunt momente pe care le peterceti impreuna, discutand sau in intimitate, momente care vor avea un impact pozitiv nu numai asupra relatiei ci si asupra copiilor.
9. Mofturile la mancare. E greu sa ii convingi pe cei mici de fiecare data sa manance doar alimente sanatoase. De multe ori se pot isca certuri in cadrul cuplului in ceea ce priveste meniul, fiecare dintre parinti avand opinii diferite despre ce e sanatos si ce nu. Si aceasta problema poate fi usor rezolvata din start, asigurandu-te ca la fiecare masa poti oferi celor mici macar un fel de mancare sanatos, pastrand in acelasi timp o atmosfera placuta la masa, o atmosfera de calm si comunicare.
10. Consecintele. Parintii pot avea opinii diferite in ceea ce priveste pedepsele care trebuie aplicate copiilor in cazul in care acestia incalca regulile casei. E important insa sa comunici cu partenerul, sa alegeti un set de pedepse pe care amandoi sa le considerati corecte si juste si pe care sa le aplicati indiferent de situatie sau convingeri. La fel de important este pe de alta parte sa stii si cat de drastica trebuie sa fie o anumita pedeapsa. Cei mici sunt capabili de a intelege mesajul parintilor si daca pedeapsa e una mica.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›