Casatorie
Parerile sunt mereu impartite. Unii spun ca e bine sa locuiesti impreuna cu partenerul inainte de casatorie, altii dimpotriva, spun ca nu, sub nicio forma. Lasand la o parte argumentele religioase, putem spune ca ambele parti au dreptate intr-o masura sau alta. Pana la urma, sunt multe variabile care trebuie luate in calcul, variabile imposibil de adunat la un loc de vreme ce toti suntem diferiti. Inainte de a inclina inspre o parere sau alta, vom incerca sa evaluam impreuna de ce coabitarea ar putea fi benefica pentru un cuplu inainte de casatorie. Iata in continuare cele mai importante 5 motive:
1. Coabitarea este cel mai important si mai realist test. Iar cei care stau impreuna sau au stat impreuna inainte de a casatori stiu si de ce. Pentru ca iti ofera raspunsurile de care ai nevoie la urmatoarele intrebari: Poate relatia voastra supravietui si experientelor mai putin stralucite ale vietii in doi? Puteti trece peste micile neintelegeri zilnice si aveti capacitatea de a face compromisurile de rigoare? Odata ce iti dai seama ca relatia nu inseamna doar cine romantice in oras si clipe fericite in compania iubitului, daca iubirea ramane o constanta in viata voastra si dupa luni sau ani de trait impreuna, sunt sanse mari sa fii pregatita atat tu cat si viitorul tau sot pentru o casnicie adevarata.
2. Cuplurile care locuiesc impreuna invata sa lucreze in echipa si nu ca si indivizi cu nevoi personale si nimic mai mult. Au sansa de a invata cum sa isi echilibreze mai bine viata personala cu cariera, nevoile imediate proprii cu nevoile partenerului si evident, nevoile de cuplu. In timp, iti poti da seama cine e partenerul cu adevarat, care sunt dorintele si visele sale, daca esti compatibila cu el sau nu.
3. In momentul in care te certi cu persoana impreuna cu care locuiesti si imparti acelasi dormitor, nu poti pur si simplu sa trantesti usa si sa te intorci acasa, de unde ai venit asteptand sa vezi cine suna primul pentru a-si cere scuze. Problemele trebuiesc rezolvate imediat iar aceasta nevoie va va ajuta sa va dezvoltati impreuna capacitatile de comunicare. Puteti discuta normal si rezolva problemele? Daca nu, e mai bine sa realizezi acest lucru inainte de casatorie, cand despartirea presupune un efort mai mic.
4. Viata intima si pasiunea dintre voi va fi si ea supusa testelor. Ti se va mai parea atragator partenerul daca obisnuieste sa foloseasca toaleta cu usa deschisa? Sau daca uita mereu sa isi curete lavoarul dupa ce se barbiereste dimineata inainte de a pleca la birou? Si acestea sunt doar doua exemple banale. A locui impreuna inseamna a renunta la multe lucruri pe care inainte le considerai romantice si pasionale si adaptarea la o rutina mai confortabila dar lipsita de secrete si cat se poate de casnica. Sunteti capabili de asa ceva fara a pierde pe drum intimitatea si pasiunea adevarata?
5. Amenajarea unui apartament impreuna va poate ajuta sa evaluati relatia. Incepand cu achizitia mobilei si decorarea apartamentului, fiecare lucru pe care il faceti impreuna va poate apropia sau desparti. Fiecare are gusturile sale, nevoile sale, idelile sale proprii in ceea ce priveste caminul ideal in care sa traiasca fericit si unde sa se intoarca cu bucurie dupa o zi grea de munca. Coabitarea prin urmare, poate evidentia diferentele majore dintre voi sau dimpotriva, le poate face sa dispara in masura in care va intelegeti asupra aspectelor mai importante.
Scris de Caesar
Căsătoria reprezintă un „contract” pe termen lung, un angajament pe care ni-l asumăm și care depinde în mare măsură de tot ceea ce facem pentru a păstra un echilibru. E …
Citeste mai departe ›Căsătoria este o instituție care a fost prezentă în societatea noastră de secole întregi. De-a lungul timpului, oamenii și-au creat diverse reguli și obiceiuri care să ajute la menținerea unei …
Citeste mai departe ›Nu întotdeauna lucrurile merg așa cum ne dorim, pe termen lung, într-o căsnicie. De-a lungul anilor pot apărea fel și fel de probleme pe care trebuie să ne străduim să …
Citeste mai departe ›Nu e ușor să menținem o căsnicie pe linia de plutire și să descoperim după zece, douăzeci sau chiar mai mulți ani că, iată, suntem încă fericiți unul alături de …
Citeste mai departe ›Nicio relație nu e la fel ca alta, așa cum nici oamenii nu pot fi identici, fiecare având parte de propria sa personalitate. Pe de altă parte, sunt o mulțime …
Citeste mai departe ›„Te iubesc”. O propoziție atât de simplă dar cu o atât de mare încărcătură emoțională încât de multe ori, fie ne vine foarte greu să o spunem pentru prima dată, …
Citeste mai departe ›