Casatorie
Toate casniciile trec inevitabil, mai devreme sau mai tarziu, si prin momente mai grele. E aproape imposibil sa petreci cateva decenii alaturi de o alta persoana si sa nu ai parte de dificultati in relatie. Iar unul dintre momentele critice care pot avea un impact negativ asupra vietii de cuplu se petrece la scurt timp dupa casatorie si incheierea lunii de miere, cand cei doi soti incep sa renunte pe rand la lucrurile care inainte ii faceau fericiti si de care se bucurau. Sunt lucruri minore, aparent nesemnificative dar care pe termen lung conteaza.
La inceput de relatie, iti sunai iubitul numai pentru a-l intreba ce mai face. Ii spuneai ca il iubesti doar pentru ca simteai nevoia sa o faci si nu pentru ca erai obisnuita cu aceasta propozitie. Va tineati de mana cand ieseati in oras si va priveati cu drag, flirtand, atunci cand stateati la aceeasi masa impreuna cu prietenii. Dupa o vreme, toate aceste mici delicii ale inceputului de relatie se pierd si lasa loc rutinei si obisnuintei. Iata-le in continuare pe cele mai importante:
1.) Tineti-va de maini: Nu iti inchipui ca doar cei mici sau adolescentii au nevoie de o tinere de mana. Nu renuntati la acest obicei doar pentru ca sunteti casatoriti de zece ani. Amintiti-va impreuna cum va simteati cand erati la inceput si o plimbare de mana prin parc va dadea fiori la amandoi. E o forma de apropiere inocenta dar una care inseamna mai mult decat orice altceva.
2.) Flirtati unul cu celalalt: Din motive necunoscute, cuplurile casatorite renunta aproape imediat la acest obicei cat se poate de incitant. Nimeni nu stie de ce, se intampla pur si simplu. Ei bine, fii tu cea care spune NU. Flirtul e o forma de comunicare care de multe ori spune mai multe decat o mie de cuvinte.
3.) Ascultati-va cu adevarat unul pe celalalt: Chiar si in cazul in care povestile fiecaruia sunt stupide sau neinteresante. Fiecare dintre voi trece prin experiente noi in fiecare zi, fie ca o face la birou, acasa sau la supermarket. E important sa ai cui sa ii impartasesti aceste intamplari, fie ele pozitive sau negative. Si pentru ca experientele de zi cu zi ne fac sa evoluam in permanenta, e cu atat mai important sa discutati si sa va ascultati unul pe celalalt, pentru a nu pierde contactul cu realitatea si a va trezi intr-o buna zi ca nu va mai cunoasteti deloc.
4.) Incercati mereu lucruri noi: Iesiti la restaurante noi, incercati meniuri noi, vizitati locuri in care nu ati mai fost, invatati lucruri pe care le credeati imposibile sau pentru care nu aveati timp pana acum. Cuvantul „noutate” nu trebuie sa lipseasca niciodata din vocabularul unui cuplu.
5.) Faceti-va mici cadouri: Cu siguranta iti place atunci cand sotul vine acasa cu un buchet imens de flori, un buchet la care nu te asteptai si pe care il primesti fara sa fie vorba de o anivesare. Micile atentii si cadouri sunt o parte importanta a vietii de cuplu. Ele va vor aduce zambetul pe buze in zilele mai triste si va vor dovedi concret iubirea pe care o purtati unul celuilalt. Atentie insa, aceste mici bucurii trebuie sa vina nu doar in zielele in care sarbaoriti evenimente importante, caz in care s-ar transforma in rutine si obiceiuri care si-ar pierde farmecul.
Scris de Caesar
Căsătoria reprezintă un „contract” pe termen lung, un angajament pe care ni-l asumăm și care depinde în mare măsură de tot ceea ce facem pentru a păstra un echilibru. E …
Citeste mai departe ›Căsătoria este o instituție care a fost prezentă în societatea noastră de secole întregi. De-a lungul timpului, oamenii și-au creat diverse reguli și obiceiuri care să ajute la menținerea unei …
Citeste mai departe ›Nu întotdeauna lucrurile merg așa cum ne dorim, pe termen lung, într-o căsnicie. De-a lungul anilor pot apărea fel și fel de probleme pe care trebuie să ne străduim să …
Citeste mai departe ›Nu e ușor să menținem o căsnicie pe linia de plutire și să descoperim după zece, douăzeci sau chiar mai mulți ani că, iată, suntem încă fericiți unul alături de …
Citeste mai departe ›Nicio relație nu e la fel ca alta, așa cum nici oamenii nu pot fi identici, fiecare având parte de propria sa personalitate. Pe de altă parte, sunt o mulțime …
Citeste mai departe ›„Te iubesc”. O propoziție atât de simplă dar cu o atât de mare încărcătură emoțională încât de multe ori, fie ne vine foarte greu să o spunem pentru prima dată, …
Citeste mai departe ›