Casatorie
Multi sunt de parere ca varsta conteaza intotdeauna si ca o diferenta prea mare poate dauna unei relatii, mai ales unei relatii de casnicie. Mare parte a criticilor au dreptate, invocand in special diferentele culturale dintre oameni, diferente care sunt uneori greu de egalizat. Generatiile diferite au valori diferite, puncte de vedere, vise si idelauri diferite. Cu toate acestea, sunt si cazuri in care aceste diferente de varsta nu contribuie dn punct de vedere negativ la evolutia relatiei ba chiar dimpotriva, sunt de bun augur. Pe de alta parte, sunt multi cei care considera casatoria chiar un tabu dupa o anumita varsta, fara a tine cont de sentimentele sau de dorintele celor care aleg sa se casatoreasca la varsta a doua sau a treia. Si continua sa ii critice, chiar daca isi aleg parteneri de aceasi varsta cu ei.
Pentru ca oamenii se casatoresc in marea lor majoritate din dragoste si nu din alte motive, partizanii casniciei vor spune intotdeauna ca varsta nu conteaza si nici nu ar trebuie sa fie vreodata considerata drept un impediment in calea implinirii sufletesti. Cat priveste cazurile in care aceste diferente nu conteaza, iata cateva exemple concludente:
1. Nu toti isi doresc copii: Motivul principal al celor care considera ca oamenii ar trebui sa se casatoreasca de tineri sunt copiii. Evident, varsta propice pentru procreere si intemeierea unei familii este cea cuprinsa intre 20 si 35 de ani. E o varsta perfecta din punct de vedere biologic dar si emotional. Asta nu inseamna insa ca absolut toate cuplurile isi doresc copii. In plus, sunt destui cei care au ajuns la varsta a doua sau a treia, au deja copii si tot ce isi doresc este sa oficieze relatia cu partenerul de viata. Astfel de oameni exista si sunt din ce in ce mai multi, chiar si printre cei tineri.
2. Nu toti se maturizeaza la fel de repede: Si evident ca trebuie sa fii matur ca sa te poti casatori. O poti face ce-i drept indiferent de gradul de maturizare dar succesul se va lasa asteptat. Acestea fiind spuse, e cat se poate de evident faptul ca nu toti oamenii se maturizeaza la aceeasi varsta. Unii sunt pregatiti pentru casatorie la 20, altii la 30 iar altii la 40 sau 50 de ani. Nu ne grabeste nimeni sa ne casatorim si nici nu primim vreun premiu daca suntem primii din gasca care dau cu subsemnatul in fata ofiterului de la starea civila.
3. Uneori ai nevoie de mai mult timp pentru a intalni partenerul ideal: Si pentru ca se presupune ca esti deja o persoana matura si cu capul pe umeri, nu te lasi condusa de impulsurile de moment ci astepti o asemenea decizie pana in momentul in care esti sigura cui ii spui Da, in ce conditii si din ce motive. Pentru ca nu trebuie sa faci un ideal din a te casatori, ci din a te casatori cu persoana potrivita. Daca trebuie sa astepti pentru asta, nu e nicio problema.
Scris de Caesar
Căsătoria reprezintă un „contract” pe termen lung, un angajament pe care ni-l asumăm și care depinde în mare măsură de tot ceea ce facem pentru a păstra un echilibru. E …
Citeste mai departe ›Căsătoria este o instituție care a fost prezentă în societatea noastră de secole întregi. De-a lungul timpului, oamenii și-au creat diverse reguli și obiceiuri care să ajute la menținerea unei …
Citeste mai departe ›Nu întotdeauna lucrurile merg așa cum ne dorim, pe termen lung, într-o căsnicie. De-a lungul anilor pot apărea fel și fel de probleme pe care trebuie să ne străduim să …
Citeste mai departe ›Nu e ușor să menținem o căsnicie pe linia de plutire și să descoperim după zece, douăzeci sau chiar mai mulți ani că, iată, suntem încă fericiți unul alături de …
Citeste mai departe ›Nicio relație nu e la fel ca alta, așa cum nici oamenii nu pot fi identici, fiecare având parte de propria sa personalitate. Pe de altă parte, sunt o mulțime …
Citeste mai departe ›„Te iubesc”. O propoziție atât de simplă dar cu o atât de mare încărcătură emoțională încât de multe ori, fie ne vine foarte greu să o spunem pentru prima dată, …
Citeste mai departe ›