Casatorie
Dintre toate incercarile prin care trebuie sa treaca o femeie in viata, e greu sa stabilesti cam care ar fi si cea mai grea. Primul lucru care ne-ar putea veni in gand este sarcina si, implicit, nasterea unui copil. Dar ce e mai greu: sa suporti durerile nasterii, sau sa cresti singura copilul pe care l-ai nascut?
Daca ai decis ca e mai bine pentru tine si copilul tau sa fiti pe cont propriu, inseamna ca ai mai mult curaj decat majoritatea femeilor care se afla in relatii bolnavicioase. Oricare ar fi totusi motivul pentru care esti in situatia asta, asigura-te ca, dupa ce ai plans si ai descarcat emotiile negative, pasesti hotarat mai departe.
Pe langa o mama singura, Batman e o gluma proasta
Nu poti sa nu te intrebi daca nu cumva instinctul matern si dragostea pentru copiii tai sunt de ajuns pentru a-ti da forta necesara sa fii pe cont propriu. Sa fii mama singura inseamna ca trebuie sa scoti din tine super-eroina care sa sustina financiar, moral si emotional o familie.
O mama singura trebuie sa aiba un job bun, trebuie sa isi educe copiii, sa ii ingrijeasca, sa se intereseze felul in care se desfasoara dezvoltarea lor. Si, daca mai poate, printre toate astea, sa fie si prietena lor.
Pare un scenariu desprins din legendele cu Hercule si Sisif. De aceea, daca nu reusesti sa le faci pe toate, nu greseti cu nimic daca ceri ajutor. Familia poate fi un real sprijin, mai ales in asemenea situatii. Totodata, daca veniturile iti permit, poti sa angajezi o bona, care sa fie langa copiii tai atunci cand tu esti plecata. Nu e cea mai fericita varianta, dar compromisurile sunt greu de evitat in situatia asta. Daca ai posibilitatea, alege o scoala care sa puna la dispozitie si program extracuricular, pentru a fi sigura ca iti lasi copilul intr-un mediu cat mai putin nociv.
Daca simti vreodata ca esti pe cale sa clachezi, nu pierde din vedere ca mai sunt 14 milioane de alte supe-femei in lume – conform raportului din 2008 al U.S. Census Bureau, care duc aceeasi lupta ca si tine. Chiar daca esti stalpul familiei tale, nu inseamna ca nu poti obtine la randul tau sprijin din partea celor dragi.
Scris de Raluca
Căsătoria reprezintă un „contract” pe termen lung, un angajament pe care ni-l asumăm și care depinde în mare măsură de tot ceea ce facem pentru a păstra un echilibru. E …
Citeste mai departe ›Căsătoria este o instituție care a fost prezentă în societatea noastră de secole întregi. De-a lungul timpului, oamenii și-au creat diverse reguli și obiceiuri care să ajute la menținerea unei …
Citeste mai departe ›Nu întotdeauna lucrurile merg așa cum ne dorim, pe termen lung, într-o căsnicie. De-a lungul anilor pot apărea fel și fel de probleme pe care trebuie să ne străduim să …
Citeste mai departe ›Nu e ușor să menținem o căsnicie pe linia de plutire și să descoperim după zece, douăzeci sau chiar mai mulți ani că, iată, suntem încă fericiți unul alături de …
Citeste mai departe ›Nicio relație nu e la fel ca alta, așa cum nici oamenii nu pot fi identici, fiecare având parte de propria sa personalitate. Pe de altă parte, sunt o mulțime …
Citeste mai departe ›„Te iubesc”. O propoziție atât de simplă dar cu o atât de mare încărcătură emoțională încât de multe ori, fie ne vine foarte greu să o spunem pentru prima dată, …
Citeste mai departe ›