Casatorie
Pe vremea bunicilor, nimeni nu isi inchipuia ca doi tineri ar putea trai impreuna sub acelasi acoperis, singuri, inainte de casatorie. Cei care ar fi ales concubinajul, erau automat transformati in exemple negative si proscrisi din punct de vedere social. Ei bine, cateva decenii mai tarziu, lucrurile s-au schimbat aproape in totalitate si foarte putini au ramas cei care inca sustin ideea potrivit careia concubinajul ar fi ceva gresit. Sau pacatos.
Adevarul este insa undeva pe la mijloc. Pe unii ai ajuta, pe altii nu. Traiul alaturi de partener sau partenera inainte de casatorie, sub acelasi acoperis, te poate intari pentru ceea ce urmeaza dar in acelasi timp poate afecta si relatia in mod negativ. Totul depinde de tine, de voi, de felul in care va imaginati viata de cuplu, prezentul si viitorul impreuna. Iar, daca sunteti hotarati sa va casatoriti, iata cateva sfaturi pe care trebuie sa le luati in considerare inainte de a accepta sa locuiti impreuna.
1. Nu fa din concubinaj un obicei.
Partea proasta, atunci cand accepti sa traiesti impreuna cu partenerul sau partenera de viata, este ca te poti obisnui cu acest stil de viata dar in acelasi timp sa nu inveti ce inseamna sa te implici cu adevarat. Daca alegi aceeasta optiune cu fiecare partener/partenera din viata ta, sunt semne clare ca nu te poti dedica cu adevarat unei relatii de lunga durata ci mai degraba unei rutine care dintr-un motiv sau altul iti convine. Gandeste-te bine prin urmare inainte de a lua decizia de a locui impreuna, mai ales daca ati hotarat inainte de asta sa va si casatoriti, la un moment dat, intr-un viitor nu prea indepartat.
2. Stabileste o limita de timp.
Nivelul de implicare nu e maxim pana ce nu v-ati casatorit sau macar logodit. Prin urmare, daca iti doresti sa faceti pasul cel mare, stabiliti inainte o limita de timp maxima pana la casatorie. Altmiteri, riscati sa prelungiti la nesfarsit perioada de asteptare si sa va obisnuiti cu un nivel de implicare minim.
3. Ganditi-va bine la decizia de a locui impreuna daca aveti copii.
E important sa o faceti mai ales in cazul in care aveti copii dintr-o relatie sau o casnicie anterioara. Ei sunt mai fragili, mai usor de dezamagit sau de ranit, iar despartirile ii vor afecta mai mult decat pe cei maturi. Prin urmare, analizati bine decizia de a locui impreuna inainte de a o lua, pentru a-i feri pe cei mici de neplacerile cauzate de un eventual esec al vostru ca si cuplu.
4. Logoditi-va.
daca planurile voastre pe termen lung presupun casatoria, inainte de a va muta impreuna, logoditi-va si stabiliti data nuntii. Odata ce v-ati declarat public implicarea in relatie si intentia de a va casatori, e ca si cum ati fi facut deja schimbul de inele iar concubinajul se va dovedi mult mai construcitv. Sigur, sunt sanse ca dupa cateva luni impreuna sa ajungeti la concluzia ca nu sunteti potriviti unul pentru celalalt dar asta nu inseamna ca nu ati incercat.
Scris de Caesar
Căsătoria reprezintă un „contract” pe termen lung, un angajament pe care ni-l asumăm și care depinde în mare măsură de tot ceea ce facem pentru a păstra un echilibru. E …
Citeste mai departe ›Căsătoria este o instituție care a fost prezentă în societatea noastră de secole întregi. De-a lungul timpului, oamenii și-au creat diverse reguli și obiceiuri care să ajute la menținerea unei …
Citeste mai departe ›Nu întotdeauna lucrurile merg așa cum ne dorim, pe termen lung, într-o căsnicie. De-a lungul anilor pot apărea fel și fel de probleme pe care trebuie să ne străduim să …
Citeste mai departe ›Nu e ușor să menținem o căsnicie pe linia de plutire și să descoperim după zece, douăzeci sau chiar mai mulți ani că, iată, suntem încă fericiți unul alături de …
Citeste mai departe ›Nicio relație nu e la fel ca alta, așa cum nici oamenii nu pot fi identici, fiecare având parte de propria sa personalitate. Pe de altă parte, sunt o mulțime …
Citeste mai departe ›„Te iubesc”. O propoziție atât de simplă dar cu o atât de mare încărcătură emoțională încât de multe ori, fie ne vine foarte greu să o spunem pentru prima dată, …
Citeste mai departe ›