Relatii
Te certi des cu partenerul de viata si nu iti poti da seama care sunt cauzele care au condus la o viata de cuplu din ce in ce mai nesatisfacatoare si nefericita? Ei bine, de obicei vina se afla undeva la mijloc, pentru ca nu-i asa, e nevoie de doi oameni pentru o relatie si amandoi contribuie intr-o anumita masura sau alta la fericirea sau dimpotriva, la nefericirea celuilalt. Poti incerca la nesfarsit sa iti schimbi partenerul dar poti in acelasi timp incerca si sa te schimbi pe tine si sa te debarasezi de obiceiurile cu impact negativ asupra relatiei. Iata cateva dintre aceste mari erori pe care trebuie sa le eviti daca iti doresti o relatie sanatoasa:
1. Cauti greselile cu lumanarea
Il privesti cum spala vasele asteptandu-te sa le puna in locul gresit? Sau cand face curat, asteptandu-te sa omita un coltisor pe care tu il consideri „vital” pentru curatenia casei? Sigur, aceste doua exemple de mai sus nu sunt valabile pentru fiecare relatie. Te vor ajuta in schimb sa intelegi mesajul. Faptul ca in cazul in care cauti greselile cu lumanarea le vei gasi. Pentru ca nimeni nu e perfect si niciodata cei din jurul tau nu vor actiona, gandi sau spune exact ceea ce te astepti tu de la ei.
2. Dai mereu inapoi pentru a evita conflictele
Conflictele si certurile sunt normale intr-o relatie si de multe ori, ele va pot ajuta sa rezolvati problemele curente. Evitandu-le cu regularitate pe de alta parte, eviti atat comunicarea cu partenerul cat si sansa de a rezolva problemele de zi cu zi. Cu timpul, comportamentul tau defensiv si prevazator va conduce la resentimente si va crea un zid intre voi doi, zid pe care cu greu il veti mai putea darama pentru a va regasi bucuria de a trai impreuna. In plus, renuntand la optiunea de a-ti exprima nemultumirile si dorintele de teama unui conflict, vei trai mereu cu sentimentul ca iti lipseste ceva, ca esti nefericita, nemultumita, nesatisfacuta.
3. Iti doresti sa ai dreptate intotdeauna
Dovedindu-i partenerului ca tu esti cea care are dreptate atunci cand va certati dintr-un motiv sau altul, vei avea parte de un oarecare sentiment de satisfactie dar numai pe moment. Insistand cu acest comportament, ii vei oferi partenerului un sentiment de neputiinta, de lipsa de putere si de individualitate, ideea ca orice problema va ramane nerezolvata in cazul in care tu nu esti de acord cu rezolvarea sa. Se va simti subevaluat, condamnat la o relatie inegala si lipsita de respect.
4. Te astepti sa iti citeasca gandurile
Niciun om de pe pamant nu va reusi sa iti citeasca gandurile si sa ghiceasca exact ceea ce ai nevoie intr-un anumit moment, oricat de mult ti s-ar asemana acea persoana. Pentru ca nu sunt doua persoane identice, trebuie sa inveti sa spui ceea ce doresti, sa iti exprimi gandurile in cuvinte, la fel si asteptarile. Nu presupune ca partenerul nu face nimic pentru tine cata vreme nici macar nu i-ai oferit sansa de a incerca acest lucru.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›