Casatorie
Divort pasnic si amiabil. Suna a paradox, nu-i asa? In societatea actuala, chiar daca jumatate din casnicii se incheie prin divort, am ramas cu ideea ca o asemenea despartire trebuie neaparat sa fie brutala, toxica, dominata de resentimente si ganduri negre. Nu ar trebui sa fie asa insa, si ai sansa de a te ingriji de acest lucru inca din prima zi in care te gandesti sa divortezi.
De altfel, divortul poate insemna o perioada de tranzitie dominata de introspectii si dezvoltare personala. Si chair daca ti se pare greu de crezut la prima vedere, intreaga experienta va fi mai usor de digerat atunci cand cei doi parteneri se comporta civilizat, matur, ca doi adulti care la un moment dat s-au iubit si isi datoreaza macar acest lucru unul celuilalt inainte de a-si spune adio definitiv: respectul. In cazul in care aveti si copii, este cu atat mai important ca divortul sa decurga amiabil, fara certuri si dispute interminabile, reprosuri si acuze daca nu chiar amenintari. Pe de alta parte, chiar si daca nu aveti copii, incheind casnicia printr-un armistitiu vei trece mai usor peste acest moment, impacata sufleteste cu tot ceea ce s-a intamplat. Urmatorii pasi te vor ajuta sa te eliberezi mai usor de amaraciune si resentimente indiferent de felul in care se comporta sotul tau sau felul in care a gresit fata de tine.
Asuma-ti responsabilitatile
Sunt cazuri in care vina pentru destramarea casniciei apartine doar unuia dintre parteneri. De obicei, aceste cazuri sunt insa extrem de rare. Pentru ca e nevoie de doi oameni pentru a forma un cuplu si la fel, de doi oameni pentru a-l destrama. Prin urmare, chiar daca nu e usor sa o faci, va trebui sa te concentrezi pe tine si pe ce anume ai facut tu pe parcursul casniciei, care sunt lucrurile bune pe care le-ai facut si cu ce anume ai gresit. Despartirea, oricat de greu ar fi de digerat, se prezinta si cu oportunitatea de a te invata ceva despre tine, despre greselile tale si despre ce anume trebuie sa faci pentru a nu le repeta.
Renunta la trecut
Renunta la ideea unei relatii pe care ti-ai format-o la inceput, cand toate mergeau ca pe roate intre voi doi. E momentul sa uiti tot ce a fost, indiferent cine a initiat divortul. Inainte de toate, accepta suferinta, nu o reprima, traieste toate sentimentele negative normale si inerente unui astfel de moment dupa care mergi mai departe, cu capul sus. Priveste divortul ca pe un capat de drum, o tranzitie la ceva nou, nu ca pe un esec personal. Unele mariaje pur si simplu nu sunt menite sa dainuie. Punct.
Nu te lasa momita
Daca sotul tau nu urmeaza aceeasi cale ca si tine, nu trebuie sa cazi in capcana sa si nici sa te lasi momita de insultele sau cuvintele grele pe care ti le arunca. Pur si simplu nu ii raspunde inapoi. Cand te scoate din sarite, mai ales daca o face cu voia, scuza-te politicos si refuza sa discuti cu el.
Pregateste-ti singura terenul
Felul in care inchei casnicia va conta indeosebi in ceea ce priveste calea pe care vei merge mai departe. Nu alege o viata dominata de amaraciune, ura si resentimente. Incearca sa iti pastrezi calmul in orice situatie si nu te lasa purtata de val. Pentru ca nu vei avea nimic de castigat daca renunti la echilibru in dauna impulsurilor de moment. Priveste imaginea de ansamblu, nu doar ceea ce se intampla pe moment. Crede ca intr-o zi totul va fi dat uitarii si ca in cele din urma soarele va straluci si pe strada ta.
Scris de Caesar
Căsătoria reprezintă un „contract” pe termen lung, un angajament pe care ni-l asumăm și care depinde în mare măsură de tot ceea ce facem pentru a păstra un echilibru. E …
Citeste mai departe ›Căsătoria este o instituție care a fost prezentă în societatea noastră de secole întregi. De-a lungul timpului, oamenii și-au creat diverse reguli și obiceiuri care să ajute la menținerea unei …
Citeste mai departe ›Nu întotdeauna lucrurile merg așa cum ne dorim, pe termen lung, într-o căsnicie. De-a lungul anilor pot apărea fel și fel de probleme pe care trebuie să ne străduim să …
Citeste mai departe ›Nu e ușor să menținem o căsnicie pe linia de plutire și să descoperim după zece, douăzeci sau chiar mai mulți ani că, iată, suntem încă fericiți unul alături de …
Citeste mai departe ›Nicio relație nu e la fel ca alta, așa cum nici oamenii nu pot fi identici, fiecare având parte de propria sa personalitate. Pe de altă parte, sunt o mulțime …
Citeste mai departe ›„Te iubesc”. O propoziție atât de simplă dar cu o atât de mare încărcătură emoțională încât de multe ori, fie ne vine foarte greu să o spunem pentru prima dată, …
Citeste mai departe ›