Casatorie
Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poti face pentru a-ti solidifica relatia sau casnicia este sa inveti sa te cunosti pe tine cat mai bine si in acelasi timp, pe cat posibil, sa iti cunosti partenerul. Sa va analizati comportamentul din trecut si din prezent si sa va adaptati amandoi la obiceiurile si stilul de viata al fiecaruia astfel incat la un moment dat sa ajungeti sa convietuiti fara probleme. Multi gresesc grabindu-se, sarind peste etapele normale de care orice relatie are nevoie pentru a evolua, inchipuindu-si ca totul trebuie sa vina de la sine si ca, daca exista iubire, orice alta problema e rezolvata din start. Inainte de toate insa, trebuie sa te gandesti atat tu cat si partenerul tau de viata ca o relatie serioasa presupune si multa munca. In plus, amandoi trebuie sa fiti dispusi sa faceti sacrificii daca buna intelegere o cere. Iata in cele ce urmeaza cateva intrebari pe care ar trebui sa vi le puneti, intrebari la care odata ce ati gasit raspunsurile, pot contribui la solidificarea relatiei:
1. Ce inseamna pentru tine implicarea totala? Fie ca o faceti constient sau nu, fiecare din voi va defini relatia in felul sau si va contribui la evolutia acesteia in bine sau in rau. E important sa cunosti foarte bine ce anume iti doresti de la viata si de la partener, sa stii si ce anume gandeste el si impreuna, sa stabiliti care este gradul de compatibilitate intre cele doua viziuni. Unele cupluri sunt pe aceeasi lungime de unda inca de la inceput, altele au nevoie de multa munca pentru a se acomoda. Sigur, sunt si cazuri in care cele doua viziuni sunt incompatibile iar relatiile nu au nicio sansa de reusita.
2. Ati discutat despre problemele legate de bani? Situatia financiara poate crea probleme grave intr-o relatie, in special in cazul in care chestiunile legate de bani nu au fost discutate in prealabil. Si sunt o multime de lucruri care pot cauza probleme in acest sens, pornind de la inegalitatea dintre venituri si incheind cu obiceiurile de shopping ale unuia sau altuia. Oricum ati imparti veniturile, acest lucru trebuie discutat din timp pentru a preveni discutiile ulterioare.
3. Care sunt responsabilitatile casnice? In cazul in care traiti impreuna, fiecare dintre voi trebuie sa isi achite partea sa de sarcini gospodaresti. Inegalitatea si dezechilibrul in acest aspect al vietii in doi poate duce la disensiuni, frustrari si in final la despartiri. Prin urmare, acestea trebuiesc impartite astfel incat fiecare dintre voi sa considere aceasta impartire echitabila. Poate nu veti ajunge la consens inca de la prima discutie dar important este sa discutati. Nu va opriti insa aici. Probleme pot aparea si in cazul in care veti redecora sau rearanja locuinta, mai ales atunci cand gusturile voastre estetice sunt diferite. Si in aceste cazuri problemele pot fi rezolvate inca inainte de a se ivi, cu conditia ca amandoi sa fiti dispusi sa comunicati sincer si daca se impune, sa faceti si compromisuri.
Scris de Caesar
Căsătoria reprezintă un „contract” pe termen lung, un angajament pe care ni-l asumăm și care depinde în mare măsură de tot ceea ce facem pentru a păstra un echilibru. E …
Citeste mai departe ›Căsătoria este o instituție care a fost prezentă în societatea noastră de secole întregi. De-a lungul timpului, oamenii și-au creat diverse reguli și obiceiuri care să ajute la menținerea unei …
Citeste mai departe ›Nu întotdeauna lucrurile merg așa cum ne dorim, pe termen lung, într-o căsnicie. De-a lungul anilor pot apărea fel și fel de probleme pe care trebuie să ne străduim să …
Citeste mai departe ›Nu e ușor să menținem o căsnicie pe linia de plutire și să descoperim după zece, douăzeci sau chiar mai mulți ani că, iată, suntem încă fericiți unul alături de …
Citeste mai departe ›Nicio relație nu e la fel ca alta, așa cum nici oamenii nu pot fi identici, fiecare având parte de propria sa personalitate. Pe de altă parte, sunt o mulțime …
Citeste mai departe ›„Te iubesc”. O propoziție atât de simplă dar cu o atât de mare încărcătură emoțională încât de multe ori, fie ne vine foarte greu să o spunem pentru prima dată, …
Citeste mai departe ›