Relatii
Cu totii ne dorim relatii stabile in care partenerii de viata sa se implice cu adevarat, sa dea dovada de angajament total si sa faca tot ce le sta in putiinta pentru a nu lasa rutina si problemele vietii de zi cu zi sa se interpuna intre noi si fericire. Ce anume poti face tu insuti pentru a obtine un nivel maxim de angajament de la partenerul tau de viata? Ce poti face pentru a-ti alege paretnerul sau relatia care sa iti aduca un maxim de multumire din acest punct de vedere? Ei bine, iata cateva sfaturi utile:
Pasul intai: Fii constienta de nivelul de implicare pe care ti-l doresti. La fel ca si in cazul altor lucruri pe care ti le doresti sau de care ai nevoie de-a lungul vietii, daca nu stii cu siguranta ce anume sa te astepti de la o relatie, vei descoperi ca iti este foarte greu sa obtii acel ceva. Farmecul vietii consta tocmai in capacitatea ei de a ne conduce acolo unde ne dorim, de a ne oferi acele lucruri pe care ni le dorim, cu conditia insa de a cunoaste ce anume ne dorim si de a face si ceva in acest sens. Prin urmare, incearca sa constientizezi care sunt lucrurile care conteaza pentru tine si neaparat, ce anume intelegi tu prin angajament si implicare totala.
Pasul al doilea: Seteaza-ti limitele de timp. Orice relatie are nevoie de timp pentru a evolua dar asta nu inseamna ca trebuie sa astepti la nesfarsit pentru lucrurile pe care ti le doresti. Trebuie sa exista o limita de timp a acestei asteptari, un moment al adevarului, in care sa iti reanalizezi situatia si sa te decizi daca merita sa mergi mai departe alaturi de partenerul respectiv sau nu. Sanse sunt ca, in cazul in care relatia nu a evoluat pe calea pe care iti doreai tu, sa nici nu o faca vreodata. Sigur, e nevoie si de compromisuri dar nu totale. Prin urmare, nici sa astepti la nesfarsit nu e bine, mai ales daca simti ca o faci degeaba. Singuratatea e de preferat oricand unei relatii nefericite sau care te face sa te simti rau in fiecare zi.
Pasul al treilea: Afla daca sunteti amandoi pe aceeasi lungime de unda in ceea ce priveste implicarea. Partenerul tau nu iti poate citi gandurile. Prin urmare, daca simti ca lucrurile nu evolueaza in directia dorita de tine, discuta aceasta problema cu el. Afla ce anume isi doreste el, spune-i ce iti doresti tu, gasiti calea de mijloc si mergeti inainte. Evident, daca nu puteti ajunge la un compromis sau daca asteptarile voastre nu sunt compatibile, va trebui sa puneti capat relatiei. E nevoie de comunicare, de ascultare si de intelegere dar in acelasi timp e nevoie si de compatibilitate. Nu vei obtine ceea ce doresti tu de la un partener incompatibil.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›