Casatorie
Putine sunt casniciile care nu se confrunta cu probleme. Comunicarea eficienta dintre cei doi parteneri si capacitatea lor de a face sacrificii si compromisuri insa sunt cateva dintre ingredientele secrete care pot salva orice casnicie. Pe langa acestea insa, e nevoie si de multa munca. Prin urmare, daca simti ca ai probleme in casnicie si nu stii ce sa faci, incearca sa pui in aplicare sfaturile de mai jos:
1. Faceti o lista … in care sa includeti toate problemele pe care le aveti, toate punctele de vedere diferite si neintelegerile voastre. Le veti rezolva pe toate in momentul in care veti ajunge la concluzii cu care amandoi sa fiti de acord, constienti in acelasi timp de faptul ca nu veti avea intotdeauna dreptate si ca e nevoie si de compromisuri.
2. Analizeaza-te pe tine insuti. Stim, ai impresia ca majoritatea problemelor sunt create de partenerul tau de viata care nu vrea sa se schimbe… Uneori e asa, uneori nu. Prin urmare, in loc sa iti consumi toata energia incercand sa iti schimbi partenerul, uita-te putin si in oglinda si incearca sa analizezi care sunt lucrurile pe care le faci tu gresit. Daca amandoi ati proceda in acest fel, problemele din cadrul casniciei ar disparea.
3. Incercati sa renuntati la cuvintele negative. Nu va va ajuta sa va rezolvati problemele. Critica excesiva si cuvintele urate pot crea probleme si mai grave care mai apoi sa duca chiar la destramarea casniciei. E important prin urmare sa va pastrati calmul si sa comunicati constructiv.
4. Discutati despre ceea ce va deranjeaza. Faceti-o fara a va acuza sau cicali unul pe celalalt. E important sa stiti amandoi care sunt lucrurile care va ingrijoreaza dar in acelasi timp e important sa si rezolvati aceste probleme. Prin urmare, atentie mare la tonul vocii si la formulele de adresare. Incepe prin a-i spune partenerului tau ce anume vrei tu de la el si de la relatie, si nu care sunt greselile pe care le face el.
5. Luati decizii impreuna. Scopul comunicarii este cel de a rezolva problemele, atat cele noi cat si cele recurente. La fel de important este insa sa luati deciziile majore impreuna, dupa ce v-ati ascultat unul pe celalalt si v-ati exprimat fiecare propria sa parere in legatura cu problema discutata.
6. Feriti-va de cei trei mari distrugatori ai casniciei. Infidelitatea, viciile si mânia excesiva.
7. Fiti pozitivi. Nu cedati niciodata in fata unei probleme inainte de a incerca macar sa o discutati. Priviti fiecare problema pe care o aveti ca pe o metoda de a va apropia unul de celalalt. Odata rezolvata, acesta va fi si rezultatul. Mai mult, incercati sa zambiti mai des, sa fiti buni unul cu celalalt, sa va aratati recunostinta unul fata de celalalt in fiecare zi. Cu cat oferiti mai mult, cu atat veti primi mai mult.
Scris de Caesar
Căsătoria reprezintă un „contract” pe termen lung, un angajament pe care ni-l asumăm și care depinde în mare măsură de tot ceea ce facem pentru a păstra un echilibru. E …
Citeste mai departe ›Căsătoria este o instituție care a fost prezentă în societatea noastră de secole întregi. De-a lungul timpului, oamenii și-au creat diverse reguli și obiceiuri care să ajute la menținerea unei …
Citeste mai departe ›Nu întotdeauna lucrurile merg așa cum ne dorim, pe termen lung, într-o căsnicie. De-a lungul anilor pot apărea fel și fel de probleme pe care trebuie să ne străduim să …
Citeste mai departe ›Nu e ușor să menținem o căsnicie pe linia de plutire și să descoperim după zece, douăzeci sau chiar mai mulți ani că, iată, suntem încă fericiți unul alături de …
Citeste mai departe ›Nicio relație nu e la fel ca alta, așa cum nici oamenii nu pot fi identici, fiecare având parte de propria sa personalitate. Pe de altă parte, sunt o mulțime …
Citeste mai departe ›„Te iubesc”. O propoziție atât de simplă dar cu o atât de mare încărcătură emoțională încât de multe ori, fie ne vine foarte greu să o spunem pentru prima dată, …
Citeste mai departe ›