Relatii
Uneori, la necaz, prietenii ne sunt mai utili decat familia. Daca sunt prieteni adevarati, ei vor fi alaturi de noi de fiecare data cand avem nevoie si ne vor sustine in tot ceea ce facem, ajutandu-ne in acelasi timp sa ne dezvoltam din punct de vedere personal. La randul tau, vei incerca sa ii ajuti cand dau de greu si sa le faci viata mai usoara. E important sa incerci sa ii consolezi atunci cand au probleme. Trebuie sa stii insa cum sa o faci si cel mai important, ce anume ii poate ajuta si ce nu. Iata in cele ce urmeaza cateva dintre cele mai des intalnite clisee si mituri legate de acest subiect precum si cateva indicatii despre ce anume ar trebui sa faci pentru a-i ajuta cu adevarat.
1. Le spui (direct, la telefon sau prin intermediul e-mailului) ca esti disponibila in cazul in care au nevoie de tine si iti inchipui ca va fi de-ajuns pentru a-i consola.
Din pacate, un astfel de mesaj nu va consola pe nimeni niciodata. Da, esti disponibila, vrei sa ajuti insa in acest fel tu practic te-ai scapat de corvoada, aruncand mingea in terenul celui sau celei pe care vrei sa il/o consolezi. Plasand acest mesaj, lasi la latitudinea lor daca sa te caute sau nu. De cele mai multe ori nici nu vei fi cautata pentru a oferi confort. De ce? Pentru ca nimeni nu isi doreste sa „deranjeze” sau sa para prea neputincios. Prin urmare, daca vrei cu adevarat sa faci ceva, uita de vorbe si treci imediat la actiune. Fii tu cea care isi cauta prietenii, nu astepta pana ce ei te vor contacta. Intreaba-i cum se simt, daca mai au nevoie de ceva, ofera-te sa le faci o vizita.
2. Iti inchipui ca o imbratisare calda e mai importanta decat ajutorul oferit in ceea ce priveste sarcinile de zi cu zi.
Da, e importanta si o imbratisare dar mai important decat orice este sa fii alaturi de un prieten atunci cand are nevoie de tine. Ce inseamna acest lucru? Ei bine, majoritatea celor care sufera, au nevoie alaturi de ei de oameni pe care se pot baza, oameni care sa ii ajute sa treaca mai usor peste probleme sau care sa le ofere o mana de ajutor atunci cand sunt coplesiti de evenimente. Oameni maturi, de incredere.
3. Crezi ca o discutie serioasa despre problemele cu care se confrunta ii va ajuta sa treaca mai usor peste ele si sa isi revina emotional si mental.
De cele mai multe ori insa, cei care sufera dintr-un motiv sau altul, nu doresc sa isi reanalizeze problemele si nici sa le dezbata alaturi de fiecare prieten sau cunostinta care se ofera sa ii consoleze. Tot ce isi doresc ei sunt oameni dragi care sa le tina companie si alaturi de care sa se poata bucura de activitatile zilnice recreative. Sigur, daca ti se cere ajutorul in acest fel, nu ai de ce refuza. In caz contrar insa, evita discutiile pe teme dureroase.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›