Casatorie
Pentru multi dintre noi, administrarea finantelor personale si ale familiei este un calvar care se transforma intr-un vis urat la fiecare sfarsit de luna. Unii reusesc sa o duca la bun sfarsit si sa isi administreze cu succes finantele de la o zi la alta, altii dimpotriva, clacheaza la prima problema care li se iveste in cale ori se angajeaza in cheltuieli superflue care le pun bete in roate si care ii introduc intr-un cerc vicios al datoriilor din care nu mai pot iesi.
Oricare ar fi obiceiurile tale personale legate de bani, in momentul in care te decizi sa te casatoresti, trebuie sa constientizezi faptul ca de acum incolo, orice problema ai avea, ea apartine amandurora, atat tie cat si partenerului tau. Prin urmare, obcieiurile nesanatoase vor fi resimtite de amandoi. De aceea, trebuie sa invatati sa lucrati in echipa si sa va faceti planuri de viitor impreuna.
Inainte de a porni la drum, trebuie sa constientizezi faptul ca mare parte din problemele care apar in cadrul relatiilor pornesc din cauze financiare. Planuind cu grija bugetele si incercand sa pastrezi un echilibru real intre venituri si cheltuieli, iti vei pastra relatia pe linia de plutire, prevenind in acest fel mare parte din angoasele viitorului care pot duce nu doar la certuri ci chiar la divort.
Primul pas: un plan de buget
Pentru a va face o idee clara in ceea ce priveste situatia financiara a cuplului dar si viitorul apropiat, trebuie sa fiti cat se poate de sinceri si deschisi cand vine vorba de dezvaluirea detaliilor financiare ale fiecaruia dintre voi. De asemenea, e important sa va faceti un plan de bataie imediat si sa puneti la punct un buget comun care sa va ajute sa va descurcati in perioada imediat urmatoare. Ce include acest buget? Ei bine, in mare, veti pune la un loc veniturile comune, cheltuielile comune si personale, nevoile imediate lunare si economiile.
Al doilea pas: un cont comun de economii
Un cont comun e util atat pentru platile curente cat si pentru economii. In plus, fiind comun, acest cont poate fi accesat de oricare dintre voi, in eventualitatea ca unul dintre voi pateste ceva. Sigur, la inceput de relatie sau de casnicie, nimeni nu se gandeste ca s-ar putea intampla ceva cu el sau cu partenerul sau. Timpul nu sta insa in loc iar dragostea nu ne pazeste niciodata de rau. Prin urmare, e de preferat ca lucrurile sa fie puse la punct inca de la inceput pentru a evita problemele ulterioare.
Al treilea pas: comunicare, comunicare, comunicare
Majoritatea problemelor care apar in cadrul vietii de cuplu se nasc din lipsa comunicarii dintre cei doi parteneri. Problemele financiare, de multe ori, ascund sau pornesc tot de la lipsa de comunicare, ori comunicarea defectuoasa. Prin urmare, dincolo de discutiile pe care le veti purta despre bani si finante, incercati sa va extindeti aria de subiecte astfel incat nimic din viata fiecaruia dintre voi sa nu ramana nediscutat, in special chestiunile care sunt importante.
Scris de Caesar
Căsătoria reprezintă un „contract” pe termen lung, un angajament pe care ni-l asumăm și care depinde în mare măsură de tot ceea ce facem pentru a păstra un echilibru. E …
Citeste mai departe ›Căsătoria este o instituție care a fost prezentă în societatea noastră de secole întregi. De-a lungul timpului, oamenii și-au creat diverse reguli și obiceiuri care să ajute la menținerea unei …
Citeste mai departe ›Nu întotdeauna lucrurile merg așa cum ne dorim, pe termen lung, într-o căsnicie. De-a lungul anilor pot apărea fel și fel de probleme pe care trebuie să ne străduim să …
Citeste mai departe ›Nu e ușor să menținem o căsnicie pe linia de plutire și să descoperim după zece, douăzeci sau chiar mai mulți ani că, iată, suntem încă fericiți unul alături de …
Citeste mai departe ›Nicio relație nu e la fel ca alta, așa cum nici oamenii nu pot fi identici, fiecare având parte de propria sa personalitate. Pe de altă parte, sunt o mulțime …
Citeste mai departe ›„Te iubesc”. O propoziție atât de simplă dar cu o atât de mare încărcătură emoțională încât de multe ori, fie ne vine foarte greu să o spunem pentru prima dată, …
Citeste mai departe ›