Casatorie
Se intampla mai des decat ai crede. Sotia incearca sa isi consilieze sotul, sa il descoase, sa incerce sa schimbe ceva din cadrul relatiei ori sa il convinga de faptul ca intr-o oarecare problema, adevarul ei e mai bun decat al lui. El se opune. Ea devine din ce in ce mai frustrata, dorindu-si o relatie mai buna, comunicare mai eficienta. Pentru ea, refuzul sotului, pare in primul rand un refuz de a comunica. El pe de alta parte, e multumit cu lucrurile asa cum sunt ele si nu vrea sa schimbe nimic. Din pacate, intr-un asemenea caz, nici sotul si nici sotia nu sunt fericiti.
In mod obisnuit, femeia este cea care aduce pentru prima data vorba despre schimbare. Ea este cea care isi doreste mai mult de la o relatie, prin urmare, va incerca sa obtina acel lucru. La polul opus se afla barbatul, care in general e multumit de felul in care a evoluat relatia si nu isi doreste sa schimbe nimic, simtindu-se cat se poate de confortabil in noua sa rutina. Suna cunoscut?
In cazul in care te afli intr-o situatie asemanatoare celei de mai sus, probabil ca ai incercat deja fel si fel de metode de a strapunge armura partenerului de viata. Esti frustrata, simti ca nu esti auzita, ca nu ii pasa de tine si de ceea ce simti. Ai nevoie de o conexiune mai puternica dar realitatea din teren te contrazice. Ce ramane de facut? Ei bine, inainte de a abandona lupta, incearca sa elimini din scena greselile de mai jos.
Prima greseala: Astepti de la el sa fie persoana care iti doresti tu sa fie
Atunci cand te astepti ca partenerul sa se ridice mereu la nivelul asteptarilor tale nerealiste, el te va dezamgi de fiecare data. Invata ce anume trebuie sa te astepti de la el si ce nu, in functie de personalitatea voastra, de relatia pe care o aveti si de planurile de viitor.
A doua greseala: Speri ca el se va schimba si ca relatia voastra se va imbunatati
A te folosi de speranta pentru a-ti imbunatati relatia este ca si cum ti-ai inchipui ca poti castiga o avere doar serand la bogatie. Nu se va intampla niciodata. Frustrarea esecului va creste insa de la an la an, pana la punctul in care nu va mai exista cale de intoarcere.
A treia greseala: Insisti sa il ajuti chiar si atunci cand el nu iti cere ajutorul sau iti spune ca nu are nevoie de el
Ai incercat vreodata sa convingi un dependent sa renunte la substanta nociva pe care o consuma zilnic? Chiar daca o va face, o face pentru tine si nu pentru el. Si asa apare recidiva. Vrei ca sotul tau sa se schimbe in bine? Nu poti face tu acel lucru pentru el. Decizia trebuie sa fie una personala.
Scris de Caesar
Căsătoria reprezintă un „contract” pe termen lung, un angajament pe care ni-l asumăm și care depinde în mare măsură de tot ceea ce facem pentru a păstra un echilibru. E …
Citeste mai departe ›Căsătoria este o instituție care a fost prezentă în societatea noastră de secole întregi. De-a lungul timpului, oamenii și-au creat diverse reguli și obiceiuri care să ajute la menținerea unei …
Citeste mai departe ›Nu întotdeauna lucrurile merg așa cum ne dorim, pe termen lung, într-o căsnicie. De-a lungul anilor pot apărea fel și fel de probleme pe care trebuie să ne străduim să …
Citeste mai departe ›Nu e ușor să menținem o căsnicie pe linia de plutire și să descoperim după zece, douăzeci sau chiar mai mulți ani că, iată, suntem încă fericiți unul alături de …
Citeste mai departe ›Nicio relație nu e la fel ca alta, așa cum nici oamenii nu pot fi identici, fiecare având parte de propria sa personalitate. Pe de altă parte, sunt o mulțime …
Citeste mai departe ›„Te iubesc”. O propoziție atât de simplă dar cu o atât de mare încărcătură emoțională încât de multe ori, fie ne vine foarte greu să o spunem pentru prima dată, …
Citeste mai departe ›