Relatii
Am discutat ieri despre cateva dintre cele mai importante semne de care poti tine cont pentru a evalua cu acuratete daca partenerul tau de viata este indisponibil emotional, astfel incat revelatia adevarului sa nu te ia pe nepregatite si sa poti pune capat relatiei inainte de a te implica tu suta la suta. Vom continua si azi lista inceputa ieri, punctand inca patru astfel de semne.
Daca partenerul tau de viata e incapabil sa isi rezolve problemele personale, sa discute despre ele sau sa incerce macar sa faca un pas intre rezolvarea lor, sunt sanse mari sa fie si indisponibil emotional. Implicarea presupune sinceritate, capacitate de a comunica si dispozitia de a face compromisuri in cazul in care este necesar acest lucru. Un om imatur care fuge de probleme si incearca sa le ascunda in speranta ca acestea se vor rezolva de la sine, nu e pregatit pentru nimic serios.
E normal ca o fiinta umana sa incerce sa evite experientele neplacute ale vietii. Nu e normal insa sa intoarca spatele tuturor problemelor si sa refuze emotiile din teama ca acestea il vor leza in vreun fel.
In cazul in care partenerul tau e incapabil sa se implice cu adevarat in vreun aspect al vietii sale si sa ramana fidel unei idei sau unui lucru pentru mai mult timp, nu te astepta ca el sa manifeste un comportament complet opus in ceea ce priveste relatia cu tine. Personalitatea omului nu se schimba odata cu startul unei relatii. Cei neglijenti cu inversunare, impasibili si de neclintit, care nu isi pot urmari niciun vis sau aspiratie in afara rutinei in care au intrat nu vor contribui nici la viata de cuplu, cel putin nu pentru o perioada lunga de timp.
La prima impresie, un om care se sacrifica mereu pentru cei din jurul sau, ignorandu-si propriile sale nevoi, pare partenerul ideal. O astfel de persoana insa, rareori isi va satisface propriile nevoi, disociindu-se de sine. O asemenea disociere insa il pune oarecum in afara lumii in care traieste, separat in gand si fapta de propria sa persoana, lucru care il pune in imposibilitatea de a se implica suta la suta intr-o relatie. Daca nu e disponibil pentru el insusi, cum crezi ca va fi disponibil pentru tine de fiecare data cand vei avea nevoie de el?
E bine sa ai standarde si limite peste care sa nu treci. Asteptarile insa, in special cele nerealiste, traseaza limite relatiei, privand-o de sansa de a evolua normal, natural. Un partener care are asteptari specifice in ceea ce te priveste, iti va impune un rol clar in viata sa, fie ca e vorba de roul de sotie, iubita, mama sau prietena. Impunandu-ti un rol specific, va inceta sa te mai vada ca pe o persoana, privindu-te in schimb doar prin prisma felulului in care te potrivesti acelui rol. Nu e o relatie pe care sa ti-o doresti iar un astfel de partener nu e cu siguranta pregatit pentru ceva serios, cel putin nu din punct de vedere emotional.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›