Relatii
Oricat de mare ar fi iubirea si compatibilitatea dintre doi parteneri, o relatie are nevoie si de multe sacrificii si compromisuri pentru a putea rezista in timp. Pe parcursul anilor, veti avea parte de multe neintelegeri si certuri pe care desi v-ati dori acest lucru, in mare parte nu le veti putea evita. Important este insa ca de cele mai multe ori sa eviti sa spui lucrurile care iti vin in minte in timpul unei dispute si sa analizezi situatia la rece inainte de a lua decizii majore. Cat priveste gandurile care pot dauna unei relatii mai ales atunci cand se transforma si in cuvinte, iata cateva exemple concludente:
Capcana lui „totul sau nimic”: Iti doresti un partener perfect desi stii foarte bine ca perfectiunea nu exista. Cu toate acestea, pretinzi de la el mai mult decat iti poate oferi, chair daca iti ofera mai mult decat ai nevoie. In plus, ai tendinta de a vedea mereu lucrurile pe care le face gresit, uitand ca de cele mai multe ori de faptul ca nu le face cu intentie.
Concluziile catastrofice: Acestea apar in momentul in care unul dintre cei doi parteneri exagereaza efectele negative ale unei intamplari sau actiuni, aruncandu-i celuilalt in carca intreaga responsabilitate.
„Ar fi trebui sa…”: Unul dintre cei doi parteneri presupune ca celalalt ar trebui sa cunoasca lucrurile pe care trebuie sa le faca in ciuda lipsei de comunicare. Spre exemplu, desi nu ii spui partenerului ca ai nevoie de un anume lucru, pretinzi ca el sa iti citeasca gandurile si sa stie dinainte care este acel lucru. In cazul in care nu se conformeaza asteptarilor tale, ii reprosezi lipsa sa de atentie, chiar daca oricat ar fi fost de atent la tine si la cuvintele tale, nu ar fi avut de unde sa inteleaga ca tu ai nevoie de un anume lucru si nu altul.
Atributele negative: Dauneaza relatiei in cazul in care iti cataloghezi partenerul ca fiind lenes, sau indiferent, incapabil de iubire si asa mai departe, uitand de toate celelalte trasaturi pozitive ale sale.
Invinovatirea fara sens: In mod nedrept si fara nicio baza in realitate, iti invinovatesti partenerul pentru toate problemele pe care le aveti, netinand cont de faptul ca e nevoie de doi oameni pentru a forma un cuplu, motiv pentru care, vina apartine intotdeauna amandurora.
Imaginatia negativa: In acest caz, ajungi la fel si fel de concluzii negative in ceea ce priveste partenerul de viata, concluzii care nu au nimic in comun cu realitatea ci doar cu temerile tale care ies la iveala din ce in ce mai des.
Deziluzia profunda: Apare atunci cand unul dintre parteneri are asteptari prea mari sau nerealiste in ceea ce priveste relatiile, asteptari pe care nimeni nu le poate indeplini. Din acest motiv, se deziluzioneaza, ajungand la concluzia ca fie nu merita nimic de la viata, fie ca relatia este una profund negativa, chiar daca in realitate ea ar putea fi una cat se poate de normala si satisfacatoare.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›