Relatii
Cu totii avem parte de ganduri negative din cand in cand. Felul in care reusim sa administram aceste atitudini negative este insa extrem de important deoarece de el depinde in mare masura gradul de fericire de care avem parte atat in relatie cu noi insisi cat si in relatie cu persoanele pe care le iubim, cu atat mai mult partenerul sau partenera de viata. Care sunt insa gandurile negative care ne pot dauna fericirii? Ei bine, iata cateva exemple concludente:
Gandurile defensive
Sunt gandurile care ne reduc dramatic increderea de sine si ne diminueaza performantele din toate punctele de vedere. Iata cateva exemple de ganduri si fraze care incep cu astfel de idei defensive negative:
“Nu pot sa…”
“Nu sunt suficient de bun/a pentru…”
“Nu cred ca/ nu am incredere ca …”
“Nu am ceea ce trebuie pentru…”
“Voi esua…”
Presupunerile negative
Pentru multi dintre noi, a vedea doar partea goala a paharului, a devenit o forma de gandire obisnuita, un automatism comportamental care insa nu ne ajuta la nimic. O persoana cu o atitudine negativa de acest gen are tendinta de a experimenta fiecare situatie din viata de zi cu zi ca fiind una negativa din care nu are nimic de castigat. Din fericire, lucrurile nu stau chiar asa. Fiecare experienta pe care o avem, fiecare interactiune cu o alta persoana, ne invata ceva nou. Incearca sa privesti mereu ambele parti ale paharului si vei avea doar de castigat.
Comparatiile negative cu ceilalti
Una dintre cele mai simple metode de a te simti rau in pielea ta este sa te raportezi mereu la ceilalti oameni si la reusitele lor, privindu-te cu ochi critici pentru ca nu te ridici la nivelul lor. Aceasta atitudine, in forma incipienta, te poate ajuta sa te dezvolti personal, oferindu-ti un plus de vointa pentru a realiza ceea ce iti doresti. Spunandu-ti in fiecare zi insa ca nu esti demna de nimic, ca nu esti capabila de a ajunge la nivelul celorlalti si ca esti cumva mai prejos decat toti, nu vei reusi decat sa iti distrugi complet increderea in sine ceea ce in timp te va conduce catre nefericire.
Lipsa de responsabilitate
E usor sa dai vina pe partenerul de viata ori pe ceilalti oameni din jurul tau pentru toate lucrurile care iti ies prost. Da, uneori nu e vina ta dar asta nu inseamna ca trebuie sa te bazezi pe acest lucru facand din el o regula. Daca vrei sa fii fericita, trebuie sa privesti cu obiectivitate la propriile tale actiuni si fapte si sa incetezi in a mai cauta vinovati in exterior pentru nereusitele tale.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›