Relatii
Cat de fericita esti? Cat de bine te intelegi cu partenerul de viata? Ce faci pentru a-ti imbunatati relatia?
Ei bine, inainte de a raspunde la aceste intrebari, trebuie sa te gandesti la relatia pe care o ai ca la o continua actiune. Pentru ca dincolo de iubire, de trasaturile in comun ori de pasiunile pe care le impartasesti cu partenerul tau, o relatie, pentru a putea fi una fericita, are nevoie de actiune. Care sunt principalele lucruri pe care trebuie sa le faci? Iata cateva exemple:
Atentie si empatie fata de partener
O femeie care da dovada de atentie si empatie, este in permanenta in contact cu partenerul ei de viata, il asculta si il intelege. Mai mult, ea incearca sa se puna mereu in locul sau, respectandu-i sentimentele si ideile chiar si in cazul in care acestea vin oarecum in conflict cu ale ei. Sigur, nu vorbim aici despre conflicte majore care implica diferente grave de valori individuale ci de lucruri marunte care in economia unei relatii nu inseamna mare lucru dar care pot deveni cat se poate de daunatoare in cazul in care lipseste intelegerea.
Atentie fata de starea de sanatate si bunastarea familiei
Cand doi oameni tin unul la celalalt si isi doresc o relatie pozitiva pe termen lung, se ingrijesc unul de celalalt si nu isi neglijeaza starea de sanatate ori starea financiara. Daca din punct de vedere financiar lucrurile sunt cat se poate de clare in ceea ce priveste motivele pentru care acest domeniu este important, lucrurile se complica atunci cand vine vorba despre sanatate. Multi nu inteleg cat de important este sa aiba grija si de ei insisi nu doar de partenerul sau partenera de viata. Atunci cand te ingrijesti pe tine insuti insa, o faci si pentru partenerul tau nu doar pentru tine, de vreme ce el va fi alaturi de tine si la bine dar si la greu.
Responsabilitate
Unul dintre cele mai importante semne ale maturitatii este simtul de raspundere. Acesta este vital intr-o relatie, mai ales daca planurile tale pe termen lung il includ si pe partenerul tau actual. Ce inseamna a fi responsabil? Ei bine, daca iti doresti o relatie fericita, trebuie sa stii sa iti asumi propriile ganduri, idei si fapte dar in acelasi timp, sa iti asumi si sentimentele proprii si sa intelegi ca rareori este vina partenerului atunci cand ai parte de o traire emotionala negativa. Oamenii maturi din punct de vedere emotional si responsabili stiu sa caute in ei insisi radacina problemelor si nu sa isi condamne sau sa isi acuze parteenrii de fiecare data cand au impresia ca lucrurile nu sunt in regula.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›