Casatorie
E greu sa mentii o casnicie pe linia de plutire, e nevoie de multa munca si de multe compromisuri. Sunt cele mai clasice sfaturi pe care le primim de la rude sau de la prieteni in momentul in care ne decidem sa facem acest pas, extrem de important din viata noastra. Chiar daca sunt bine venite si sunt imbracate in cuvinte frumoase, multe dintre aceste sfaturi nu ne ajuta deloc pe termen lung, ba chiar ne pot crea mari deservicii. Despre ce sfaturi vorbim? Iata cateva exemple:
Ei bine, acesta este ultimul lucru pe care si-ar dori sa il auda un cuplu de tineri casatoriti. Mai ales in momentele din preajma nuntii lor, momente in care tot ce simt ei este fericire, suprema, absoluta. E adevarat ca pentru a mentine o relatie pe termen lung e nevoie de multa munca, dedicatie si compromisuri dar in acelasi timp, e falsa ideea cum ca toata aceasta munca ar putea fi grea sau istovitoare. Cei care au parte de casnicii fericite, nu muncesc pentru relatiile lor pentru ca nu ar avea de ales ci pentru ca asa simt ca trebuie sa faca si o fac cu placere. Ei stiu ca partenerii lor de viata nu le sunt doar iubiti/iubite ci si cei mai buni prieteni care ii inteleg, cu care pot comunica absolut orice si care nu au in vedere decat tot ce e mai bine pentru ei si pentru relatie. Da,e mult de munca dar in acelasi timp e o munca care aduce mari satisfactii de natura personala, continua dezvoltare individuala si multe bucurii.
Cu exceptia cazului in care nu faci un efort constient de a-ti imbunatati viata de zi cu zi si evident, de a te dezvolta din punct de vedere personal, vei sfarsi prin a repeta tabieturile, tiparele si erorile invatate in sanul familiei, din copilarie si pana in perioada in care ai plecat de acasa. Chiar si in cazul in care ai avut parte de o familie stabila care ti-a oferit tot ceea ce aveai nevoie atat material cat si emotional, relatiile nu seamana intre ele si sunt mici sanse sa reusesti lasand ca lucrurile sa decurga natural, fara sa faci nimic. Prin urmare, e nevoie de un efort sustinut si de multa munca pentru a te asigura ca vei avea parte de o casnicie fericita. E un efort placut insa care, asa cum am spus la punctul precedent, aduce cu sine o multime de bucurii.
E unul dintre cele mai proaste si mai lipsite de substanta sfaturi pe care le-ai putea primi. De ce? Ei bine, o cearta care a degenerat, e acompaniata de stres, energie negativa si emotii care de multe ori nu se pot tine in frau. Continuand o cearta pana tarziu in noapte nu va va ajuta cu nimic. Mai mult, din cauza stresului si a oboselii, ea poate degenera, transformandu-se intr-un conflict de proportii majore. Culcati-va seara chiar daca nu ati incheiat o disputa si asteptati pana a doua zi pentru a o incheia. Veti descoperi ca odata cu somnul si odihna, capacitatea de a comunica se imbunatateste, stresul este mai mic si sansele de a rezolva disputa mai mari. O minte clara, calma si odihnita este mai buna decat una obosita, dominata doar de pasiuni si sentimente negative nu si de logica ori capacitate de argumentare.
Scris de Caesar
Căsătoria reprezintă un „contract” pe termen lung, un angajament pe care ni-l asumăm și care depinde în mare măsură de tot ceea ce facem pentru a păstra un echilibru. E …
Citeste mai departe ›Căsătoria este o instituție care a fost prezentă în societatea noastră de secole întregi. De-a lungul timpului, oamenii și-au creat diverse reguli și obiceiuri care să ajute la menținerea unei …
Citeste mai departe ›Nu întotdeauna lucrurile merg așa cum ne dorim, pe termen lung, într-o căsnicie. De-a lungul anilor pot apărea fel și fel de probleme pe care trebuie să ne străduim să …
Citeste mai departe ›Nu e ușor să menținem o căsnicie pe linia de plutire și să descoperim după zece, douăzeci sau chiar mai mulți ani că, iată, suntem încă fericiți unul alături de …
Citeste mai departe ›Nicio relație nu e la fel ca alta, așa cum nici oamenii nu pot fi identici, fiecare având parte de propria sa personalitate. Pe de altă parte, sunt o mulțime …
Citeste mai departe ›„Te iubesc”. O propoziție atât de simplă dar cu o atât de mare încărcătură emoțională încât de multe ori, fie ne vine foarte greu să o spunem pentru prima dată, …
Citeste mai departe ›