Relatii
Am discutat deja pe parcursul a doua articole anterioare despre cateva dintre atuurile relatiilor fericite si stabile. Ce fac partenerii din aceste relatii diferit de toti ceilalti? Iata in cele ce urmeaza inca cateva exemple concludente:
Au grija unul de altul atunci cand sunt bolnavi.
Nimeni nu isi doreste sa se imbolnaveasca si in acelasti timp, nimanui nu ii place sa zaca in pat fara putere. Chiar daca e de la sine inteles ca intr-un astfel de caz trebuie sa iti sustii partenerul sau partenera de viata si sa il/o ingrijesti, sunt multi cei care prefera sa ramana impasibili, deranjati, poate chiar enervati de situatie. Evident, calea cea buna este cea a interesului si a grijii, modalitatea perfecta de a-ti dovedi iubirea si respectul fiind in momentele in care partenerul sau partenera are cu adevarat nevoie de astfel de dovezi prin fapte si nu – sau cel putin nu doar – prin vorbe.
Nu uita niciodata de amanuntele care le pot face viata mai placuta.
Spre exemplu, daca esti la magazin si observi pe raft un produs pe care stii ca partenerul tau de viata il prefera, pune-l in cos. Imagineaza-ti cum te simti si tu cand din senin, primesti un buchet frumos de flori, fara a fi vreo zi festiva. Gesturile marunte par nesemnificative la prima vedere dar cantaresc greu in economia unei relatii de lunga durata. Sunt mici bucurii fara de care am putea trai dar care puse laolalta, ne transforma in bine viata de zi cu zi.
Discuta despre absolut tot ceea ce se intampla pe parcursul unei zile.
Si ne referim aici in mod special la evenimentele care au loc atunci cand cei doi parteneri nu sunt impreuna. Comunicarea si dialogul sunt insa vitale in momentele mai grele, cand ne pot ajuta sa ne eliberam de stres, in special atunci cand cel cu care comunicam isi da interesul, ne asculta si ne sustine. Prin urmare, cand partenerul se intoarce de la locul de munca sau de oriunde altundeva, intreaba-l despre cum a fost ziua sa. Asculta-l si ofera-i un umar de sprijin daca are nevoie. Daca si el procedeaza la fel, veti avea parte de o relatie mult mai pozitiva.
Inteleg valoarea compromisului.
Poate ca nu iti doresti intotdeauna sa faci asa cum isi doreste partenerul. La fel si el, in cazul in care are pareri diferite. Ei bine, diferentele de opinie sunt normale, de vreme ce fiecare are personalitatea si individualitatea sa proprie. La fel de normal este insa ca din cand in cand, fiecare dintre voi sa faca si compromisuri pentru ca e evident ca lucrurile nu se vor putea face de fiecare data dupa placul a doar unuia dintre voi. Compromisurile fac parte din viata de zi cu zi a unui cuplu si, in masura in care stiti cand si cum sa le faceti, veti avea parte de o relatie armonioasa. Nu fiecare batalie e importanta si nu trebuie ca de fiecare data sa iti impui cuvantul sau voia. Echilibrul este baza de la care porneste o relatie stabila.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›