Relatii
Cu totii avem parte si de conversatii mai puțin placute pe parcursul unei relatii. Cata vreme stim cum sa comunicam si sa ne pastram calmul dar mai ales sa ascultam si sa ne facem ascultati, oricat de greu de digerat ar fi subiectul abordat, comunicarea nu poate avea decat rezultate pozitive. Ce ai de facut pentru a imbunatati tot acest proces? Iata cateva exemple concludente:
Comunicarea are de suferit in cazul in care te lasi dusa de val in timp ce te certi cu partenerul de viata si cedezi pornirilor de moment care de cele mai multe ori vor face parte din registrul negativ al emotiilor. Ai toate sansele de a spune lucruri pe care nu le vrei spuse, de a face lucruri impulsive si necugetate, de a-ti rani partenerul sau de a afecta relatia. Daca nu te poti calma, accepta-ti trairile negative si incearca sa le stapanesti. Iar daca si acest lucru iti este imposibil pe moment, pune discutia pe pauza si iesi la o plimbare sau amana totul pe a doua zi.
Asa cum am amintit deja la primul punct, in cazul in care nu poti sa iti stapanesti emotiile negative, daca iti doresti o comunicare eficienta, trebuie sa pui punct discutiei si sa iei o gura de aer. De la caz la caz, difera si timpul de care vei avea nevoie pentru a-ti redobandi calmul. Uneori, va fi nevoie de o noapte intreaga, timp in care vei avea ocazia sa iti odihnesti mintea si sa te relaxezi, redescoperind a doua zi dimineata ca discutia poate fi purtata si intr-un mod civilizat. Prin urmare, uneori e bine sa amani o cearta pentru a putea sa o porti in mod civilizat. Atentie mare insa, nu amana discutia la nesfarsit pentru ca problema de la care a pornit va ramane nerezolvata. Iar problemele nerezolvate vor genera alte probleme mai mari care in timp pot duce la conflicte majore, poate chiar la despartire sau divort.
Lucrurile importante se discuta intotdeauna la momentul potrivit. Ce inseamna acest lucru? Ei bine, cu exceptia cazurilor in care se isca o cearta pe o anumita tema, daca ai ceva important de impartasit partenerului, trebuie sa stii cand sa o faci astfel incat rezultatele sa fie maxime. Prin urmare, nu incerca sa propui o tema de discutie serioasa atunci cand unul dintre voi sau amandoi sunteti deja obositi, epuizati, nervosi.
Multi isi inchipuie ca simpla comunicare a unor nemultumiri e suficienta pentru a rezolva problemele. Mai mult, isi si comunica acest neemultumiri sub forma unor imperative sau porunci nelasand loc de discutie sau argumente. Daca iti doresti ca lucrurile sa se schimbe in bine insa, trebuie sa inveti sa si asculti nu doar sa vorbesti. Sa asculti de fiecare data parerea partenerului si daca are argumente, sa le iei in considerare.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›