Casatorie
Pentru cuplurile casatorite de curand, primul an de casnicie este un an al viselor, al planurilor, al asteptarilor mari si evident, al sperantei. Totul e nou, chiar si pentru cei care au locuit impreuna inainte de casatorie, si asta se intampla in primul rand datorita preconceptiilor care insotesc decizia casatoriei, preconceptii cu care am fost crescuti si de care oricum nu putem scapa. Nu e insa nimic rau in a avea asteptari sau sperante. Ne inchipuim insa ca odata cu nunta lucrurile se vor schimba in totalitate si in mare parte, asa si este. Daca esti si tu la inceput de drum, e bine sa stii ce trebuie sa faci astfel incat totul sa fie bine atat pentru tine cat si pentru partener. Iata cateva exemple concrete:
Si aproape si departe…
Petreceti timp impreuna dar si departe unul de celalalt. E important sa continuati sa va dezvoltati relatia si de aceea trebuie sa va ingrijiti si de dezvoltarea personala nu doar de cea de cuplu. Activitatile individuale va ofera noi subiecte de discutie si sansa de a nu va complace in starea initiala, de la care ati pornit impreuna pe acest drum. In timpul petrecut impreuna pe de alta parte, e importanta comunicarea si activitatile in doi, pentru a nu pierde contactul unul cu celalalt si a nu intra in rutina.
Perioada de proba…
Din momentul in care ai spus „da”, e ca si cum te-ai angaja si ai merge pentru prima zi la un nou loc de munca. E nevoie si de o perioada de acomodare dar in acelasi timp, primele luni sunt si perioada asa-zisa de proba, perioada in care trebuie sa dai tot ce ai mai bun. Eforturile nu sunt inutile si, chiar daca o casnicie are nevoie de decizie si de actiune in permanenta, tot ceea ce faci la inceput poate conta infinit mai mult.
Tranzitia de le eu la noi
Ei bine, chiar daca inainte de casatorie locuiati impreuna, in cea mai mare parte operati independent. Odata cu ziua nuntii insa, totul se schimba. Nu e o schimbare in rau dar e o schimbare care necesita o perioada de adaptare, o perioada de tranzitie in care amandurora va va fi mai greu. Trebuie sa incercati sa fiti cat mai atenti unul la nevoile celuilalt si sa incercati pe cat posibil sa fiti cat mai toleranti si sa dati dovada de intelegere pentru ca in toata aceasta perioada pot aparea si tensiuni.
Finantele
Ei bine, banii reprezinta si vor reprezenta intotdeauna un subiect delicat, un subiect care daca nu este abordat cu cea mai mare sinceritate poate crea probleme grave in cadrul cuplului. Oricare ar fi calea pe care o veti alege din acest punct de vedere, e bine sa o faceti de comun acord, cu transparenta totala si fara minciuni sau omisiuni.
Scris de Caesar
Căsătoria reprezintă un „contract” pe termen lung, un angajament pe care ni-l asumăm și care depinde în mare măsură de tot ceea ce facem pentru a păstra un echilibru. E …
Citeste mai departe ›Căsătoria este o instituție care a fost prezentă în societatea noastră de secole întregi. De-a lungul timpului, oamenii și-au creat diverse reguli și obiceiuri care să ajute la menținerea unei …
Citeste mai departe ›Nu întotdeauna lucrurile merg așa cum ne dorim, pe termen lung, într-o căsnicie. De-a lungul anilor pot apărea fel și fel de probleme pe care trebuie să ne străduim să …
Citeste mai departe ›Nu e ușor să menținem o căsnicie pe linia de plutire și să descoperim după zece, douăzeci sau chiar mai mulți ani că, iată, suntem încă fericiți unul alături de …
Citeste mai departe ›Nicio relație nu e la fel ca alta, așa cum nici oamenii nu pot fi identici, fiecare având parte de propria sa personalitate. Pe de altă parte, sunt o mulțime …
Citeste mai departe ›„Te iubesc”. O propoziție atât de simplă dar cu o atât de mare încărcătură emoțională încât de multe ori, fie ne vine foarte greu să o spunem pentru prima dată, …
Citeste mai departe ›