Casatorie
Am discutat in articolul precedent despre trei dintre cele mai importante intrebari pe caere ar trebui sa le pui logodnicului tau inainte de a face pasul cel mare si de a te casatori cu el. Vom continua lista respectiva si cu aceasta ocazie, punctand inca cateva astfel de intrebari la care evident, ai nevoie si de raspunsuri pe care sa le consideri acceptabile:
Viata si in general problemele de zi cu zi pot intra in conflict cu viata de familie si cu sentimentele de iubire. Acest conflict insa apare numai in cazul in care lasi toate aceste lucruri sa devina o problema, refuzand sa compartimentezi in functie de prioritati. Poate ca partenerul nu iti va putea raspunde cu adevarat la aceasta intrebare dar ea e cu atat mai importanta cu cat scoate in evidenta cateva semnale de alarma precum faptul ca lucrurile nu vor fi mereu la fel ca la inceput. E nevoie de maturitate pentru a putea trasa prioritatile in viata iar aceasta maturitate se poate observa imediat din felul in care partenerul iti va raspunde la intrebare.
Nu e usor sa fii parinte. Mai mult, trebuie sa te hotarasti din timp, inainte de casatorie daca iti doresti sau nu copii, cati si cand anume. Maturitatea presupune si o analiza serioasa din acest punct de vedere, o analiza pe care fiecare om si-o face lui insusi. Pe langa acest lucru insa, trebuie sa afli si ce anume intelege partenerul tau prin a fi parinte, in cazul in care va doriti copii. Ce intelege prin educatie, cat de mult timp isi propune sa aloce acestui punct extrem de important din viata lor si asa mai departe.
La inceput de relatie toata lumea asteapta declaratia de iubire. Mai tarziu insa actiunile sunt cele care dovedesc acest sentiment si nu vorbele goale, aruncate in vant. Sigur, iti doresti sa iti spuna cat mai des ca te iubeste dar in acelasi timp iti doresti sa iti si arate acest lucru. Cum? Ei bine, la aceasta intrebare trebuie sa iti raspunda el.
Comunicarea este un element extrem de improtant intr-o relatie de luga durata, in special intr-o casnicie. Nu suntem toti insa buni comunicatori dar trebuie sa fim deschisi la comunicare si sa ne dorim acest lucru. Chiar daca partenerului tau nu ii place sa se exteriorizeze, el trebuie sa fie constient de importanta de a comunica cu tine si lucruri personale, in special cele legate de propriile sale dorinte, vise, asteptari de viitor. De asemenea, la fel de important este acest proces si pentru rezolvarea problemelor curente, probleme care apar in viata de zi cu zi fie ca vrei, fie ca nu vrei.
Scris de Caesar
Căsătoria reprezintă un „contract” pe termen lung, un angajament pe care ni-l asumăm și care depinde în mare măsură de tot ceea ce facem pentru a păstra un echilibru. E …
Citeste mai departe ›Căsătoria este o instituție care a fost prezentă în societatea noastră de secole întregi. De-a lungul timpului, oamenii și-au creat diverse reguli și obiceiuri care să ajute la menținerea unei …
Citeste mai departe ›Nu întotdeauna lucrurile merg așa cum ne dorim, pe termen lung, într-o căsnicie. De-a lungul anilor pot apărea fel și fel de probleme pe care trebuie să ne străduim să …
Citeste mai departe ›Nu e ușor să menținem o căsnicie pe linia de plutire și să descoperim după zece, douăzeci sau chiar mai mulți ani că, iată, suntem încă fericiți unul alături de …
Citeste mai departe ›Nicio relație nu e la fel ca alta, așa cum nici oamenii nu pot fi identici, fiecare având parte de propria sa personalitate. Pe de altă parte, sunt o mulțime …
Citeste mai departe ›„Te iubesc”. O propoziție atât de simplă dar cu o atât de mare încărcătură emoțională încât de multe ori, fie ne vine foarte greu să o spunem pentru prima dată, …
Citeste mai departe ›