Relatii
E important sa stii ce trebuie sa faci pentru a avea parte de o relatie fericita, dar la fel de important este sa stii si ce sa nu faci, sau mai bine zis, la ce anume sa renunti, lucruri care altmiteri ti-ar putea cauza probleme pe termen scurt.
Concursul de sarcini
Cuplurile fericite functioneaza ca o echipa. Se ocupa de treburile zilnice impreuna si se suplinesc unul pe celalalt atunci cand unul dintre ei nu are timp sau e bolnav/obosit. Sub nicio forma nu trebuie sa faceti concurs, si mai mult, sa va scoateti pe urma ochii unul celuilalt laudandu-va cu cate ati facut mai multe decat el/ea. Fiecare trebuie sa fie cosntient de ce anume are de facut si recunoscator celuilalt pentru tot ce a facut el/ea.
Trecutul
De multe ori, de-a lungul unei relatii, avem tendinta de a compara partenerul actual cu unul din trecut. Asemenea comparatii, chiar fie ele si pozitive, pot duce la probleme, isca discutii, certuri si asa mai departe. De aceea, cuplurile de succes invata sa renunte la trecut si sa priveasca numai inainte.
Nevoia de a fi in contact non-stop
Oamenii aveau relatii fericite si inainte sa existe Internet si telefoane mobile. Aparate care de multe ori pun presiune pe oameni, creind stres. Partenerii care nu discuta la telefon toata ziua si nici nu isi trimit mesaje cu „actualizari” la fiecare cinci minute, au mai multe lucruri despre care sa discute seara, atunci cand in sfarsit sunt impreuna.
Amenintarile
Certurile sunt normale intr-o relatie. Ele apar de cele mai multe ori ca urmare a unor probleme si constituie o forma de comunicare. Purtate cu respect si cu grija pentru argumente, ele pot rezolva acele probleme. Nu isi au insa loc amenintarile si nici jignirile sau insultele. Acestea sunt primele lucruri la care trebuie sa renunti daca iti doresti o relatie fericita.
Nevoia de a pastra secrete
Renunta la secretele personale si la intimitate. Nu e insa nevoie sa mergi la baie si sa lasi usa deschisa, renuntarea la intimitate se refera la cu totul altceva. La o deschidere totala fata de partener, caruia trebuie sa ii impartasesti trairile, gandurile, aspiratiile si planurile de viitor, caruia nu trebuie sa ii ascunzi ceea ce faci, cu cine te intalnesti si alte lucruri de acest gen. Adevarata intimitate dintre doi oameni nu are secrete.
Conflictele cu socrii
Poate ca nu iti plac deloc parintii partenerului. Si ce daca? Nu ii vei putea schimba decat daca iti schimbi si partenerul. Prin urmare, va trebuie sa inveti sa ii acepti, sa dezvolti cu ei relatii bazate pe respect si incredere si evident, buna-cuviinta.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›