Relatii
Nimeni nu isi doreste, la inceput de relatie, sa se desparta de partener, mai ales atunci cand isi pune sperante mari de viitor in relatia respectiva. De multe ori insa, se intampla lucruri neprevazute, ies la iveala incompatibilitati sau nepotriviri de caracter imposibil de trecut cu vederea ori apar fel si fel de alte probleme care duc in cele din urma la despartire. Despre aceasta experienta prin care majoritatea dintre noi suntem nevoiti sa trecem de mai multe ori in viata, vom discuta cu aceasta ocazie, incercand sa enumeram cateva dintre cele mai des intalnite ipostaze in care suntem nevoiti sa ne confruntam cu adevarul neplacut al destramarii unei relatii:
Despartirea ”din senin”. E acea despartire la care nu astepti si care te poate pune la pamant din punct de vedere psihic pentru o perioada lunga de timp, mai ales in cazul in care erai implicata emotional suta la suta in relatie.
Despartirea extenuanta. E acea despartire care dureaza vreme de mai multe zile pentru ca nici unul dintre voi nu si-a spus ultimul cuvant. Despartirea care inainte de a fi definitiva, se prelungeste intr-o lunga agonie in care „trebuie” sa va intalniti de mai multe ori pentru a discuta, pentru a incerca eventual sa mai reparati relatia desi sunteti constienti ca e imposibil si asa mai departe.
Despartirea miraculoasa. Apare atunci cand te gandesti deja de ceva vreme sa pui capat relatiei dar nu stii cum sa ii spui acest lucru partenerului, de frica sa nu ii ranesti sentimente ori pur si simplu din teama de a spune lucrurilor pe nume. Numai ca, surpriza, partenerul vine si el cu aceeasi veste, scapandu-te de grijile care te framantau pana atunci. E probabil una din cele mai putin dureroase despartiri cu care te-ai putea confrunta.
Despartirea cordiala. E rara dar e la fel de placuta precum cea de mai sus. Si apare atunci cand doi parteneri ajung amandoi la concluzia ca isi pierd timpul impreuna si ca probabil s-ar simti mai bine daca ar ramane doar prieteni. Un consens benefic pentru amandoi.
Despartirea de scurta durata. Multi am trecut prin experiente de acest gen: o despartire in toiul unei certi serioase urmata de o impacare in urmatoarele ore, cand cel care a gresit isi da seama de ce a facut, isi asuma responsabilitatea si evident, greseala e suficient de mica pentru a putea fi iertata.
Despartirea mult asteptata. E acea despartire care apare dupa o lunga perioada in care relatia nu a mai functionat si amandoi va asteptati la acest lucru, fara a avea insa si curajul sau determinarea de a pune in sfarsit capat amagirii in care traiati.
Nu pretindem sa fi fost exhaustivi in acest demers, enumerand doar cateva din impostazele care se pot ivi la momentul despartirii. Daca ati avut parte si de altfel de experiente, va invitam sa le prezentati in sectiunea de comentarii de mai jos.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›