Relatii
Cu totii am folosit macar o data expresia „minciuna ti se citeste pe fata” atunci cand l-am banuit pe cel care ni se adreseaza ca ne ascunde ceva, ca nu ne spune adevarul. Chiar asa de simplu sa fie? Ei bine, da. Trebuie insa sa fii atenta la cel care ti se adreseaza si sa ii urmaresti si limbajul corpului pe langa felul in care spune lucrurilor pe nume. Pe de alta parte, daca e vorba despre partenerul de viata, persoana pe care se presupune ca o cunosti chiar foarte bine, lucrurile se simplifica considerabil. Prin urmare, cum poti sa demasti mai repede un mincinos?
Priveste-i fata. Observi ceva diferit?
Ai crede ca un zambet poate ascunde usor orice grimasa cauzata de nelinistea ascunderii adevarului. Pentru ochiul neantrenat sau neatent, poate ca asa si este. Expertii ne recomanda insa sa privim atent fata celui cu care vorbim si sa urmarim in primul rand culoarea obrajilor. Daca se inrosesc imediat, te poti folosi de acest prim indiciu. Da, minciuna, ii poate face pe cei mai emotivi sa roseasca. Priveste cu atentie si alte gesturi care indica nervozitatea precum muscatul buzelor sau clipitul rapid, alte indicii in acest sens.
Spune trupul aceeasi poveste pe care o spune gura?
E important insa sa examinezi si gestica celui care iti vorbeste, miscarile trupului, limbajul sau non-verbal. La fel ca un animal incoltit, un mincinos va incerca sa se distanteze, sa isi tina mainile cat mai aproape de piept si in general sa isi limiteze cat mai mult miscarile. Un mincinos antrenat s-ar putea sa cunoasca aceste siretlicuri si sa evite detectia, unul care nu e obisnuit cu minciuna va cadea imediat in plasa propriilor sale instincte.
Cum zambeste?
Un zambet poate uneori demasca adevaratele trairi ale unei persoane. Fii foarte atenta la felul in care o face. Un zambet sincer se vede nu doar pe buze ci si in ochi.
Cum iti vorbeste?
Schimbari bruste in tonalitatea vocii te pot ajuta sa demasti imediat un mincinos. Poti urmari insa si alte indicii cum ar fi schimbarea brusca de tempo in vorbire. Un mincinos nu isi va pastra acelasi ritm verbal ci va vorbi fie mai lent, fie mai repede. Mai mult, daca ii pui o intrebare incomoda va ezita sa te priveasca in ochi, incercand sa se eschiveze.
Ce anume iti spune?
Mincinosii au tendinta de a evita formulari complexe verbale pentru simplul fapt ca e mai usor sa minti in propozitii simple. De asemenea, tind sa evite referirile la propriile lor persoane, disociindu-se in acest fel de minciunile pe care le spun. Cu cat mai putine pronume personale, cu atat mai multe sanse ca ceea ce auzi sa nu fie adevarat.
Se comporta intr-un mod neobisnuit?
Cand cel care ti se adreseaza e chiar partenerul de viata sau o alta persoana foarte apropiata pe care o cunosti bine, poti urmari si felul in care se comporta, mai ales daca o face intr-un mod total neobisnuit, tradand emotii puternice de neliniste si stres.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›