Relatii
Iubirea, respectul si comunicarea sunt trei dintre pilonii care sustin baza unei relatii sanatoase. Cel de-al patrulea, la fel de important, este increderea. Ea se castiga imediat, se pierde foarte repede si se recastiga foarte greu. Increderea castigata la inceput insa, evolueaza pe masura ce partenerii se cunosc si dezvolta o relatie matura. De aceea e important sa nu o pierdem si sa facem tot ce ne sta in putinta pentru a o hrani in mod constant. Care sunt insa obiceiurile care o pot distruge? Iata cateva exemple:
Refuzul de a face compromisuri
Nu sunt niciodata cele mai placute lucruri dar sunt printre cele mai necesare. Compromisurile ii ajuta pe cei doi parteneri sa se inteleaga si sa puna capat conflictelor atunci cand au pareri deifrite intr-o anumita privinta sau alta, pareri la care nu pot renunta. Refuzul unuia dintre cei doi de a face compromisuri, il obliga automat pe celalalt sa le faca de unul singur, lucru care destabilizeaza relatia si o dezechilibreaza. Cu timpul, cel care face singur compromisurile necesare isi va pierde increderea in partener si astfel relatia se va destrama.
Indisponibilitatea
In prezent, avem din ce in ce mai putin timp la dispozitie pentru a ne ocupa de noi insine, daramite de cei dragi. Cu toate acestea, e important sa iti rezervi timp si pentru ei, mai ales pentru partenerul de viata. Si reciproc. E nevoie de comunicare, de implicare, de sustinere si mai ales de activitati comune. Dar poate cel mai important lucru pe care il poti face este sa fii prezenta atunci cand el are nevoie de tine si viceversa. Increderea in partener presupune si increderea ca ai pe cine te baza atunci cand dai de greu, cine sa te sustina, sa te inteleaga, sa te asculte si evident, sa te ajute.
Refuzul de a-ti asuma o greseala
Nimeni nu e perfect, cu totii gresim. Chiar daca nu o facem cu voia insa, atunci cand se intampla, primul gest al unui om matur este cel de a-si recunoaste greseala si de a-i cere iertare celui sau celei care are de suferit de pe urma acelei greseli. In cazul in care nu spui niciodata ca iti pare rau si nici nu ii dai dreptate niciodata partenerului, acesta isi va pierde increderea in tine.
Minciunile repetate
Uneori suntem nevoiti sa rostim si minciuni pentru a-i feri pe cei din jur de adevaruri care i-ar supara. Nu e neaparat corect acest lucru dar e un gest care de cele mai multe ori este iertat imediat. Problemele apar atunci cand minciunile se rasfrang asupra unor aspecte importante ale vietii in doi, cand ascunzi de parteneri lucruri serioase, care ii dauneaza lui sau relatiei. Treptat, acesta isi va pierde increderea in tine iar relatia va intra pe o panta descendenta. Iar cand minciunile devin un obicei, increderea se pierde aproape imediat.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›